Nyakon csípték Orbánt – a Fidesz tagságába kerülhet a kormányfő új botránya

Ezt a botrányos választ, amit a külügy adott a 444 kérdéseire, nem fogják eltűrni a Néppártban.

Felkavarta az állóvizet a hosszú hétvégén, hogy közvetlenül a 444 székhelyének szomszédságában szúrta ki a portál szerkesztősége azt a Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt, akit nagy valószínűséggel magyar diplomaták segítettek Magyarországra menekülni a macedón hatóságok elől, miután a politikust jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt.

Gruevszkit ráadásul nem egyedül, hanem a külügyminisztérium egy helyettes államtitkárának a társaságában találták meg,

akik egy olyan lakásban bonyolították le közös találkájukat, melyet egy letelepedési kötvényes kínai tulajdonol.

A maffiafilmre emlékeztető történet egyetlen vicces eleme, hogy Orbánék szemlátomást még maffiózónak is bénák – akkora amatőrök ugyanis, hogy a titkolandó találkát képesek voltak leszervezni az ország utolsó megmaradt szabad szerkesztőségei egyikének szomszédságába. Miután Gruevszkiből a helyszínen nem sikerült kiszedni, hogy miért találkozott Joó István államtitkárral, a 444 feltett néhány kérdést a külügyminisztériumnak, hátha ők tudnak bővebb magyarázattal szolgálni a történtekre.

Csodával határos módon rövid időn belül válaszoltak is a kérdéseikre, és még elképesztőbb módon ezúttal lespórolták belőle a sorosozást. Persze azért nem hazudtolták meg magukat, annyit írtak ugyanis, idézzük:

„Semmi különös nincs abban, hogy a Külügyminisztérium kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki sokáig saját hazája miniszterelnöke volt.”

Hogy miért pont a 444 szerkesztőségénél ejtették meg Gruevszkiék a találkozót, szimpla hanyag ostobaságból vagy valami más ok miatt, az egyelőre nem derült ki, de a szálak könnyen lehet, hogy összeérnek, néhány hónapja a 444 ugyanis Orbánt is kiszúrta a szerkesztősége mellett, amint épp ott állt meg konvojával a ház előtt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!