Nyárra várható az összeomlás – ezért rebesgetik a miniszter cserét?

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A nevét érthető okokból nem vállaló kórházvezető azt nyilatkozta, hogy meglátása szerint a fővárosi sürgősségi betegellátás nyáron teljesen bedőlhet – közölte a Népszava.

Míg a kormány álláspontja szerint rendbe tették a budapesti sürgősségi ellátást, addig a kórházvezető szerint a bedőléshez elegendő lenne az is, ha néhányan megbetegednének a szabadságolások idején, így igazából orvos nélkül maradna a kórházak sürgősségi osztálya.

Szerinte továbbra sincs elegendő orvos ahhoz, hogy ezek az intézmények biztonságosan működjenek.

A lap közlése szerint akkor a baj, hogy május második hetében a négy nagy kórház (Merényi, Péterfy, Szent János és Honvédkórház) sürgősségi centrumának vezetőit egyeztetésre hívták, mivel a Honvédkórház bejelentette, nyáron létszámhiány miatt, három hétre leállítaná a súlyos sérült betegek ellátását.

Az egyeztetésen részt vett a négy kórház centrumvezetője mellett a tisztifőorvos is, aki végül nem engedélyezte a Honvédkórház javaslatát. Végül arra az álláspontra jutottak, hogy naponta váltják majd egymást a kórházak a sürgősségi ellátásban.

Az egyre kaotikusabbá váló ellátási rendszer miatt többen már a napokban várják a miniszter menesztését, mint ahogy arról itt is írtunk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!