Izzadnak a Fideszben, nincs meg a magyarázat, miért nem szövetkezik velük senki

Fotó: Népszava

Gőzerővel dolgozik a Fidesz kommunikációs csapata, miként magyarázzák meg itthon, hogy Orbánt és a Fideszt kidobják a Néppártból. Úgy tudjuk, a stratégia hasonló lesz ahhoz, mint amikor a Néppártban felfüggesztették a Fidesz tagságát. A kormánypárti média elsősorban arra épít, hogy az emberek többsége felületesen tájékozódik és nem olvas külföldi híreket, elemzéseket. A megrendelés pedig az, hogy a Fidesz kiválása a Néppártból úgy legyen tálalva, mintha az a magyar érdekeket szolgálná és Orbánék saját döntése lenne. Erre pedig már meg is van a magyarázat:

Orbán azt fogja mondani, hogy a Fidesz azért nem csatlakozik egyik frakcióhoz sem, mert a bevándorlásellenes „magyar utat” képviseli.

Vagyis a Fideszben az lesz az irányadó nézőpont, hogy bár mindenki szembejön az autópályán, egyedül mi, magyarok megyünk a jó irányba. Kétségtelen, hogy ez remekül illeszkedik majd Orbán eddigi stratégiájába, melynek hatására sokan elhitték, hogy az egész világ összeesküdött a magyarok ellen.

Orbán állandósítja a Brüsszel elleni harcot.

Bár a Fidesz elvileg csatlakozhatna az EU-kritikus jobbközép frakcióhoz, de a magyar kormányfő ezt nem szeretné, mivel Salvini és társai deklaráltan kisebbségben vannak. Orbán pedig nem szeret vesztes csapatban ülni – pláne a kispadon. Inkább kitalál magának egy új szerepkört – ez lenne a „magyar út”, ami kellően homályos ahhoz, hogy bármit bele lehessen magyarázni, amit épp a pillanatnyi politikai helyzet megkövetel.

Azt, hogy a különutas Fidesz a maga 13 képviselőjével abszolút súlytalanná válik Brüsszelben, hangos és EU-ellenes sajtótájékoztatókkal igyekeznek majd ellensúlyozni. Bár ezekre a kirohanásokra az EU-ban senki sem figyel majd, a hazai propagandamédiumoknak úgy kell tálalniuk ezeket a megszólalásokat, mintha jelentős súlyú megszólalások lennének.

S hogy miként magyarázzák majd az EU-források elapadását és az Orbán-kormány diktatórikus kormányzását szankcionáló uniós intézkedéseket? Egyszerűen:

a Fidesz azt fogja szajkózni, hogy az EU összefogott Magyarország ellen.

Ezzel a Fidesz megkezdi a magyar emberek hergelését az EU ellen, hogy ha forróvá válik a lábuk alatt a talaj, sikerrel kezdeményezhessenek egy népszavazást Magyarország kilépéséről.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!