A Fidesz saját magát is képes szembe köpni – Együtt fognak működni a “sorosista” és “bevándorláspárti” erőkkel

Kedd reggel adta hírül több lap is, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az Európai Néppárt újjáalakult frakciójának tevékenységében, valamint, hogy tisztviselői posztokra is pályázhatnak.

A hírt azonban Pedro López de Pablo a Néppárt szóvivője cáfolta.

Mint mondta, a magyar kormánypárt európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában.

Így Szájer József is elesett vezető pozíciójától, nem indulhatott a fideszes delegációvezető a néppárti frakció alelnöki posztjáért, ráadásul a kormánypárt más kiküldött képviselője sem kap tisztséget.

Pedro López de Pablo hozzátette:

A frakció ugyan azokat a szabályokat alkalmazza a Fidesszel kapcsolatban, mint a pártcsalád, tehát nem tölthetnek be a magyar kormánypárti tagok semmilyen tisztséget az EPP parlamenti csoportjában mindaddig, amíg a tagságuk fel van függesztve.

A szóvivő azt is közölte, hogy az EPP novemberben fog dönteni a Fidesz további sorsáról a “bölcsek bizottságának” jelentés alapján, valamint a frakcióban is akkor határoznak majd a magyar kormánypárt további sorsáról.

Az index.hu közlése szerint, a Néppárt valószínűleg semmilyen posztra nem javasolja majd a fideszes EP-képviselőket az Európai Parlamentben. Tehát hiába maradhat a legerősebb pártcsalád tagja a Fidesz, lényegében semmi beleszólásuk nem lesz a döntésekbe.

Gulyás Gergely is azt a hírt erősítette meg, hogy továbbra is a Néppárt tagja marad a Fidesz. A Die Weltnek adott interjújában azt mondta:

Azt hiszem, jobb ott nekünk. Az Európai Néppárt számára is az a jobb, ha megtart minket.

Azonban a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kijelentette, hogy a következő európai parlamenti ciklusban lesznek olyan témák, melyekben együtt tudnak majd működni a balközéppel, a zöldekkel és a liberálisokkal, tehát azokkal az erőkkel, amelyekre az EP-kampányban elég gyakran aggatták a fideszesek a “sorosista” és a “bevándorláspárti” jelzőket.

A Fidesz teljes európai megsemmisülésének és meghunyászkodásának egyik legnagyobb bizonyítéka, hogy a fideszes EP-képviselők támogatják, hogy Manfred Weber legyen ismét az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője, amit szerdán meg is fognak szavazni. Korábban Orbán Viktor jelentette ki többször is, hogy Weber alkalmatlan a bizottsági elnökségre, most azonban ahogy látszik, a néppárti tagságért cserébe mégis beállnak Weber mögé.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!