Elvált a sz@r a májtól – Puzsér eldöntötte kit akar hatalomba segíteni ősszel

Fotó: hirek.ma

A megbotránkoztató és sokszor sértő kijelentéseiről, heves kirohanásairól elhíresült Puzsér Róbert, most Facebook oldalán jelentette be,

kiszáll a főpolgármester-jelöltségért zajló ellenzéki előválasztásból

– közölte a 444.hu. Mint írja, részvételének egyik feltétele az volt, hogy a “balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken” az őt támogató pártokkal.

Azonban azok a pártok, melyek támogatták Puzsért, lassan teljesen szétesnek. Az EP-választáson az LMP és a Jobbik támogatottsága is összeomlott, a főpolgármester-jelölt szerint pedig a megerősödött pártok nem járnának el korrekt módon a főváros felosztásában.

Puzsér azt kifogásolja, hogy az ellenzéki megállapodás szerint, az őt támogató törpe pártokká zsugorodott LMP és Jobbik nem állíthat jelöltet egyik kerületben sem. Tehát attól függetlenül, hogy nem lenne támogatottsága az általa preferált párt jelöltjének, és nem nyerne a Fideszes jelölttel szemben, a korrektség megkívánja, hogy engedjenek át ezeknek a pártoknak pár helyet.

“A Jobbik és az LMP három-három százalékos budapesti támogatottságával, mely még így is az ellenzéki szavazatok tizede, nulla és nulla kerületet kap.”

Véleményünk szerint ez korrekt, akármennyire is kifogásolja Puzsér, a politikai realitás és helyzet ezt a forgatókönyvet diktálja. Puzsér már hónapok ót keresi a kifogást, hogy

miként tudná elkerülni az előválasztási csúfos lebőgést,

és miként tudna mégiscsak elindulni a főpolgármester választáson, hogy azzal a pár százalék szavazattal is gyengíteni tudja az egyébként egységes ellenzéket.

Az állandóan hőbörgő kritikus azt is kifogásolja, hogy fél év után se találta meg a közös hangot az ellenzéki pártokkal, nem tudott kialakítani velük egy közös programot. Mondjuk erre azt szokták mondani, hogy ha rajtunk kívül mindenki hülye, akkor gondolkozzunk el, nem fordítva áll-e a helyzet.

Puzsér a végén leírja, hogy ha a fenti körülmények nem változnak, akkor ő ebben a bohózatban nem vesz részt, pedig szerinte ő kínálja a legjobb programot, és üzeni, hogy

“az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!