Teljesen kiakasztották Szijjártóék a dél-koreai külügyminisztert – még sosem látták ennyire dühösnek

Egy Dél-Koreában élő magyar publicista mesélte el az ATV-nek, hogy mit tapasztalt a helyi médiában.

“Egyre türelmetlenebbek a dél-koreaiak a magyar hatóságokkal szemben, hogy semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni”

– ezt nyilatkozta Eugenia S. Lee azzal kapcsolatban, hogy továbbra sem találják a szerdai hajókatasztrófa eltűntjeit a mentők. Lee szerint alapvető kulturális különbségek is vannak a két ország között, a dél-koreaiaknak fontos, hogy azonnali eredményeket tudjanak felmutatni.

Azt is kifogásolták, hogy a magyarok nem biztosítják az elégséges feltételeket a mentéshez, a Budapestre érkezett 47 fős mentőcsapat “különleges körülmények” között kénytelen végezni a munkáját. A helyi médiában Lee szerint Magyarországot emiatt

egy nehéz anyagi körülmények között élő kelet-európai országnak mutatják be.

A kint élő publicista azt is elmondta, hogy még akkor sem látta ennyire dühösnek a hazánkba látogató dél-koreai külügyminisztert, amikor Donald Trump amerikai elnök nem járt sikerrel Észak-Koreával vietnámi találkozója során.

“Rendkívüli módon dühös és frusztrált, csalódott”

a külügyminiszter asszony, miután Szijjártóék és Pintérék bénázása miatt az áldozatok rokonainak még arra sincs lehetőségük, hogy eltemessék a halottaikat – mondta. Erre szerinte ugyanis a távol-keleti kultúrában csak akkor van lehetőség, ha valamilyen maradványt megtaláltak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!