Orbán közbelépett: megmentette a böllérjét az acsarkodó párttársaktól?

Takács Ferenc nem akárki a Fideszben. Ő a Fidesz tótkomlósi elnöke, tagja a kisváros képviselő-testületének, emellett a Békés Megyei Közgyűlésben is jelen van. A Magyar Narancs információja szerint Takács 1993 óta tagja a Fidesznek és a kormánypárt legfelső vezetéséből Orbán Viktorral és Kövér Lászlóval is informális kapcsolatban van. De ami a legnagyobb pozíciót jelenti ebben a rendszerben:

Ő ORBÁN VIKTOR BÖLLÉRJE, ŐT HÍVJA ORBÁN HA DISZNÓT KELL VÁGNI!

Ennek ellenére, komoly belharcba keveredett a súlyos bűncselekményekkel vádolt párttársa, Simonka Györggyel, aki kezdeményezte a Fideszből való kizárását, és eddig úgy tűnt, Simonka áll nyerésre. A lapnak egy az ügyre rálátó forrás elmondta a szürreális vádpontokat is, ami miatt ki akarják zárni a pártból: „Kommunista, kommunistákkal együtt szavaz Tótkomlóson, kommunistáknak gyűjt aláírásokat és liberálbolsi lapoknak nyilatkozik, ott bírálja Simonkát, ezzel rombolja a Fideszt!” 

Régebbi írásunkban azt jósoltuk, hogy az EP választásig jegelik az ügyet, és csak utána, az eredmények fényében lesz döntés, ugyanis az ügy már a legfelső fideszes vezetés előtt van. Jóslatunk bevált, és felpörögtek az események a Simonka birodalomban.

Gyakorlatilag, felajánlották Takácsnak hogyhalemond a tótkomlósi szervezet éléről, a városi elnöki posztot átadja Garay Rita polgármesternek, majd kilép a Fideszből is, akkor 2025. december 31-ig kormányzati koordinációs feladatot kap,

havi 1 millió forintért.

Ennyit ér meg a közpénzből Orbánnak, hogy elcsendesítse a belső ellentéteket. 80 millió forint 6 év alatt a közpénzből, egy kreált erre kitalált pozícióval. Így fizetjök meg, hogy Takács ne kritizálja többet Simonkát, aki meg is ideologizálja a döntés egy Facebook bejegyzésben:

“Takács Ferenc új megbizatásában – a határainkon kívüli magyarság és a hazai intézményi struktúra erősebb, hatékonyabb kapcsolattartásában-, sokat jelent a több évtizedes tapasztalat és ismeretség, mellyel megyénkben csak kevesen rendelkeznek. Új feladatát pártállástól függetlenül kell végeznie, ezért a politikai munkáit a tőle örökölt szervezeti felépítéssel és ugyan olyan lelkesedéssel folytatjuk.”

Ahha. Szóval, az új feladat miatt kell lemondania, és nem a lemondás miatt kapja a feladatot. Minden világos. Már csak egy nyitott kérdés maradt, ha ez így van, akkor a Fidesz regionális pártigazgatója Kerényi János , miért írta a tagságnak kiküldött levelében azt, hogy „Takács Ferenc elnök úr 2018.05.09-i levelében kijelentette, hogy egészségügyi okok miatt visszavonult a politikai tevékenységektől és kilépett a Szövetségből.”

Valami nem kerek ebben a történetben, vagy pedig nagyon is kerek. Ha valami miatt erős tud lenni a Fidesz, akkor ez a mentalitás, amit az amerikai tengerészgyalogságtól tanultak.

Nem hagyunk hátra senkit!

Mindegy, hogy Simonka bűncselekménnyekkel van vádolva,mindegy, ki mit követett el, és hogyan nyírta párton belül a másikat, akkor is gondoskodnak róla, ha az Orbán iránti hűsége megkérdőjelezhetetlen. Meglepődnénk, ha egyszer megkeresnénk a bukott Fideszeseket, hogy éppen melyik kormányhivatalban, minisztériumban, önkormányzatnál vannak jelenleg is,ilyen-olyan mondvacsinált pozíciókban.

Egy fő baj van ezzel, hogy ezt is  mi fizetjük.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!