Megalázó időszak vár Orbánra – vele készülnek felmosni a padlót Brüsszelben

Azt hiszik, most Orbán örül, mert itthon az EP-választáson győzött a Fidesz?

Hát egy fenét. A magyar miniszterelnök még sohasem volt ennyire dühös. És erre minden oka meg is van, mivel

megalázkodással teli hetek és hónapok várnak most Orbán Viktorra.

Úgy is mondhatnánk, politikai karrierjének egyik legcsúfosabb időszaka vár a magyar kormányfőre. Nem jött be ugyanis az a számítása, hogy a szélsőjobb pártok megerősödnek és majd önálló erőként léphetnek fel az Európai Parlamentben a Fidesszel együtt.

Orbán erre játszott – és veszített.

Ez pedig azzal jár, hogy a Fidesz által eddig köpködött Manfred Weber a Néppárt nevében máris megüzente: nem fognak együttműködni azokkal, akik „szét akarják verni Európát”.

Ez pedig csak egyet jelenthet: a Fideszt ki fogják rúgni az Európai Néppártból.

Hiába győztek itthon Orbánék, ha kirűgják őket a Néppártból, a 13 fideszes EP-képviselőnek a 751 fős Európai Parlamentben semmi súlya nem lesz. A Fidesznek ugyanis csak addig van valami befolyása az európai ügyek alakulására, amíg a Néppárt tagja.

A Fidesz kirúgása a Néppártból nagyon fájna Orbánnak, mert eltűnnének a politikáját támogató szavazatok.

Nem lesz, aki megvédje Magyarországot az ellene folyó kötelezettségszegési eljárások során.  Ráadásul az EU jövőre dönt a következő pénzügyi ciklus támogatásairól és ha a Néppárt nem áll a Fidesz mögött, akkor könnyen azt mondhatja azt az Európai Parlament, hogy Magyarország csak akkor kaphat pénzt, ha betartja a jogállamiság követelményeit.

Ezért kell Orbánnak Brüsszelben letérdelnie Manfred Weber elé és könyörögni, hogy ne rúgják ki a Fideszt.

A Fidesz ezt persze próbálja majd úgy tálalni, mintha fordított lenne a helyzet és ők gyakorolnának kegyet azzal, hogy nem lépnek ki a Néppártból. De ne legyenek kétségeink: Orbán a következő hetekben bármit hajlandó lesz megtenni, csak ne tegyék ki őket. Hívhatja ezt itthon Orbán pávatáncnak vagy bármi másnak, a valóság az, hogy ez nagyon megalázó lesz.

A következő hetekben Orbán becsicskul.

Nekünk pedig nem kell mást csinálni, csak figyelni, és nevetni azon, hogyan próbálja leplezni a Fidesz, hogy Orbánnal épp felmossák a padlót Brüsszelben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!