Bukással ér fel Orbán győzelme – a legfontosabb helyeken veszített

Senkinek nem volt kétsége, hogy a Fidesz megnyeri itthon az EP választást, az is világos volt, hogy jókora előnnyel fogja ezt megtenni. Mégsem lehet felhőtlen az öröm a Fidesz központban, mert egy sor lényeges települést elbuktak.

Totálisan elvesztették Budapestet.

Míg az öt évvel ezelőtti EP választáson 43,75 százalékot, addig most csak 42,17 százalékot szerzett meg a fővárosban a kormányzópárt. Ennél is fontosabb, hogy tulajdonképpen a

DK-MSZP-MOMENTUm összefogásnak stabil többsége van

a fővárosban, és valószínűleg a végleg összeomló LMP és a fővárosban teljesen eljelentéktelenedő Jobbik sem tud már ebbe belekavarni. Esetleg Puzsér még ordítozik egy párszor, de a helyzeten nem változtat,

Budapestet ősszel meg fogja nyerni az ellenzék,

ha most az ünneplés után, higgadtan és mértéktartóan elemzik a helyzetet, értékelik a szövetségben résztvevők erősségeit és gyengeségeit, kidolgozzák a megfelelő stratégiát, és nem az átalakult erőviszonyok szerinti izmozással lesznek elfoglalva.

Hasonló a helyzet a megyei jogú városok között is, hiszen a 23 városból csak hétben sikerült 50 százalék fölé tornáznia magát, míg tizenhatban nem tudott abszolút többséget szereznie. Ezeken a helyeken, egy teljes ellenzéki összefogás bizony megszorongathatja, sok városban pedig le is győzheti a Fideszt. Erre a legnagyobb esély a következő helyeken van (zárójelben a Fidesz által elért eredmény):

  • Dunaújváros (40,55%)
  • Szeged (40,8%)
  • Pécs (42,75%)
  • Szolnok (43,5%)
  • Tatabánya (43,6%)
  • Miskolc (45,8%)
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!