Szijjártó kimondta az igazságot – óriási balhé lett belőle!

Fotó: Virginia Mayo/AP

Talán emlékeznek még rá, amikor Rétvári Bence azt mondta: „mi mindenki életét meg akarjuk lopni.” Erről még videofelvétel is van, kattintsanak csak ide. Nem véletlenül jött ez ki Rétvári száján, hisz ismerjük a Freudi elszólás fogalmát, amikor egy nyelvbotláskor mélyre eltemetett vágyak, gondolatok törnek a felszínre. Márpedig a lopás iránti vonzódás elég masszívan ott van a kormánypárti politikusok gondolkodásában. Ez bukott ki Rétváriból is.

Mert néha bizony a fideszes politikusok elszólják magukat.

Most is valami hasonló dolog történt, csak ezúttal Szijjártó Péterrel. A külügyminiszter Párizsban az OECD egyik miniszteri értekezletén ugyanis az MTI tudósítása szerint azt mondta:

 a magyar dolgozóknak nem szabad túl sokat keresniük, mert az rontja az ország versenyképességét.

A hírügynökség szerint Szijjártó úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány feladata az, hogy kordában tartsa a fizetéseket.

Szokatlanul őszinte beszéd volt ez, fel is kaptuk rá a fejünket. A 220 milliós luxusvillában élő Szijjártó nyíltan megmondja, hogy a munkásemberek érjék be annyi fizetéssel, amennyit kapnak? Tudjuk, persze, hogy a sok fideszes nagytőkés nem akar jobb béreket adni a dolgozóinak, de Orbánék ezt eddig nem mondták ki ennyire egyértelműen.

Aztán eltelt pár óra, reggel felébredt a fideszes cenzúra és kitört a botrány. Az MTI lóhalálában vonta vissza a tudósítását azzal, hogy rosszul idézték Szijjártó Péter szavait, aki nem a fizetésekről beszélt, hanem munkaerő-költségekről.

Közben a propagandagyárban persze állt a bál, valószínűleg fejek is hullottak. Pedig csak az történt, hogy az MTI pár óráig az igazságot írta. Azt, amire a rabszolgatörvényt is megszavazó Szijjártó Péter valójában gondolt:

A Fidesz azt szeretné, hogy a magyar dolgozók ne keressenek sokat.

Mert ugye ők mindenki életét meg szeretnék lopni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!