Lajcsi 12 évet kaphat, de most ő támad!

Akár 12 év börtönre is ítélhetik Galambos Lajost! A nagy értékű közüzemi csalással vádolt zenész ugyanis az ellene folyó perben nem fogadta el azt a vádalkut, amire az új büntetőeljárási törvény lehetőséget ad. Lajcsi kijelentette: ha belement volna az egyezségbe, azzal elismeri a bűnösségét, márpedig ő állítása szerint nem lopta sem a vizet, sem a gázt, sem az áramot.

Galambos Lajos ellen a legfőbb vádpont az, hogy mocsai villájának, valamint tatai, érdi és táti apartmanházainak közműellátását a mérőórák megkerülésével oldotta meg úgy, hogy illegális csatlakozásokat építtetett ki. A zenész azonban állítja: mindezt a mocsai birtokán élő román vállalkozó követte el, akivel neki is elszámolási vitája volt.

Lajcsi a vádalku elutasítása után úgy döntött, hogy ellentámadásba megy át és ügyvédjével elfogultsági indítványt terjesztett be a vádat képviselő ügyésznővel szemben.  Beadványában arra hivatkozik, hogy az ügyészség többszöri jelzésére sem korrigálta a vádiratot. Lajcsi szerint ugyanis a vádiratban az áll, hogy nem térült meg a kár, miközben az érintett közműszolgáltatók hivatalosan is kimondták, hogy nincs semmilyen kárigényük. Márpedig, ha a vádirat ellentmond a bizonyítékoknak, az Lajcsi szerint elegendő ok arra, hogy elfogultsági indítványt terjesszen elő az ügyésznővel szemben.

Ha Lajcsi indítványa sikerrel jár, nem ez lenne a perében az első személycsere. Az év elején elölről kellett kezdeni az egész eljárást, mivel az ügy addigi bíróját az Érdi Járásbíróság elnökévé nevezték ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!