Elszólta magát Gulyás, óriási bajba keverte Orbánt – mégis vannak titkos felvételek?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek adott egy katasztrófális interjút.

A szokásos panelek mellett a Strache-ügyről is kikérték Gulyás Gergely véleményét. Arra a kérdésre, hogy nem fél-e a magyar kormány attól, hogy megtörténhet velük ugyanaz, ami Strachéval, azt felelte, hogy

“reméli, hogy közöttük nincsenek vezető pozícióban olyanok, akik hasonló óvatlanságot követnének el”.

Jól olvasták, a miniszter még arra sem volt képes, hogy letagadja, hogy a magyar kormányról készülhettek volna ilyen felvételek. Csupán odáig jutott, hogy óvatlanságnak nevezze, ha esetleg készültek volna.

Gulyás lényegében beismerte, hogy lenne miről felvételt készíteni, csak abban fejezte ki kételkedését, hogy a kormányból bárki olyan óvatlan lett volna, hogy hagyta volna magát csőbe húzni.

De később is volt egy rendkívül árulkodó mondata Gulyásnak. Úgy fogalmazott: ami elhangzik a felvételen, az pont az ellenkezője a politikájuknak, mert ők a nemzeti szuverenitásuk fontos elemének tekintik, ha a sajtó “nemzeti” tulajdonban van. Szerinte a külföldi beavatkozás mértékét úgy lehet csökkenteni, ha az adott ország kormánya kiszorítja a külföldi tulajdonú sajtót az országból.

Azt hagyjuk is, hogy Gulyásnak ismét sikerült a kormánypárti médiát a teljes politikai nemzettel azonosítania – hiszen azt állítja, hogy csak az lehet nemzeti, amit ők tulajdonolnak -, amellett viszont már nehezen tudunk elmenni, hogy kijelentésével lényegében beismerte, hogy nem azért nem kerülhet ki róluk ilyen felvétel, mert ők nem árusítanák ki az országot,

hanem azért nem, mert a teljes médiát leuralták, ezért ők dönthetnek arról, hogy mi jelenik meg és mi nem.

Azzal tehát, hogy képtelen kategorikusan cáfolni, hogy ilyen felvételeket készíthetnek a kormányról vagy a miniszterelnökről, azt üzeni, könnyen elképzelhető (ha nem egyenesen valószínű), hogy mégiscsak vannak ilyen felvételek.

De van egy még rosszabb lehetőség is, amibe bele sem merünk gondolni. Mi van akkor, ha a miniszterelnök már konkrétan tud arról, hogy készültek róla ilyen felvételek, de nem tud tenni ellenük semmit, mert zsarolják vele? Ha ez így van, akkor van igazán nagy bajban Magyarország.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!