Özönlenek Magyarországra az unión kívüliek – tartózkodási engedélyt kapott szinte mindenki aki kért

Kép: MTI

Nemrég hozta nyilvánosságra az Eurostat azt a statisztikát, ami bemutatja, hogy 2017 végéig 20,3 millió unión kívüli személy kapott érvényes tartózkodási engedélyt az Európai Unióban – közölte a 444.hu.

A nem uniós polgároknak folyósított engedélyek száma összességében egy év alatt 5 százalékkal emelkedett, viszont ami igazán különösnek számít, hogy

míg a magyar kormány évek óta a bevándorlás ellen küzd, addig a legmagasabb növekedést Magyarországon regisztrálták.

Több mint kétszeresére nőtt Magyarországon a nem uniós állampolgároknak folyósított letelepedési/tartózkodási engedélyek száma, így az Eurostat adatbázisa szerint ez azt jelenti, hogy míg 2014-ben 40085 ember kapott ilyen engedélyt, addig 2015-ben 45468, 2016-ban 54814 és 2017-ben pedig már 117026 nem uniós állampolgárnak adott a magyar állam érvényes engedélyt.

555

Ez a hirtelen növekedés bizonyára összefüggésben áll azzal is, hogy a magyar kormány 2017 végén kivezette a letelepedési kötvényprogramot, aminek segítségével kínai, orosz és arab országok állampolgárainak tízezrei jutottak állandó tartózkodási engedélyhez.

A magyar növekedés messze túlszárnyalja a második helyen álló Bulgáriát, ahol 41 százalékkal nőtt a kiadott engedélyek száma, míg Máltán 25 százalékkal, Szlovákiában pedig 21 százalékkal nőtt az arány ugyanennyi idő alatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!