A Strache-botrány kapcsán fény derülhet Pecina és Orbán titkos alkujára is!

Tegnap tartott közös sajtótájékoztatót a Mediaworks előtt Tordai Bence (Párbeszéd) és Ujhelyi István (MSZP) a Strache-botrány kapcsán – közölte az index.hu.

Ujhelyi elmondta, hogy a hatalmas botrányt kavart videóban felemlegetik Pecina nevét is, aki 2018 januárjában titkos tárgyalásokat folytatott Orbán Viktorral. Az MSZP-s Európai Parlamenti képviselő szerint, a videóból egyértelműen kiderül, Strache arról beszélt az oroszoknak, hogy

Heinrich Pecina lehet az az ember, aki hozzásegítheti a nacionalista FPÖ pártot az osztrák sajtó megszerzéséhez, pont úgy ahogy Orbánnak is segített.

Pecina volt aki korábban felvásárolta a Népszabadságot és több megyei napilapot, majd bezárta vagy átadta azok irányítását a kormányközeli média alapítványnak. Ujhelyi szerint ha Strache hazaárulást követett el azzal amit tett, akkor a hazai választóknak joguk van tudni a csalás és hűtlen kezelés miatt elítélt Pecina és Orbán kapcsolatáról.

Annak érdekében, hogy fény derüljön az ügy magyar vonatkozására, Pecina és Orbán kapcsolatára, Ujhelyi EP-képviselőként az osztrák hatóságokhoz fordul.

Az osztrák hatóságtól azt várják, hogy fényt derítsenek arra, milyen háttéralku alapján tette azt Pecina, amit Orbán kért tőle.

Ujhelyi azt is elárulta, hogy azért az osztrák hatóság segítségét kérik az ügy felderítéséhez, mert Polt Péter legfőbb ügyész egyszerűen félre dobná az egészet, és nem foglalkozna az üggyel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!