Orbán még miniszterelnök? Akkor senki ne beszéljen nemzeti öntudatról ebben az országban!

FOTÓ: JOE KLAMAR/AFP

Javaslom, mielőtt olvasni kezdik ezt az írást, kapcsolják be a tévét.

Megvan?

Még mindig Orbán Viktor a miniszterelnök?

Nos, akkor akár szégyellhetjük is magunkat.

Mert verhetjük a mellünket nagy öntudattal, hogy a magyar különleges tehetségű nép, és hogy hozzánk képest sehol sincs a többi nemzet – csakhogy ez tényszerűen nem igaz!

Sőt. Ha jobban a dolgok mögé nézünk, azt láthatjuk, hogy ha becsületről és erkölcsi érzékről van szó, inkább nekünk kellene tanulnunk a környező népektől.

Most speciel épp Ausztria mutat nekünk példát abból, milyen is az, amikor egy népnek van gerince. Hogy milyen az, amikor egy ország lakóival nem lehet bármit megtenni.

Az ottani alkancellár csak beszélt arról, amit Orbán itt már megvalósított. Strache nem csinált semmit, csak hangosan tervezgetett. Elragadta a képzelete. Ám amikor ez napvilágra került, úgy repült, mint a pinty. Lemondott, mert nem tehetett mást. Neki a politikában vége. Hisz arról beszélt, hogyan akarja elárulni a saját népét és a demokráciát, hogyan játssza át orosz érdekkörbe a legnépszerűbb napilapot és esetleg az egyik közszolgálati tévéadót. Ja… és hogyan intézi majd el, hogy a pacsipajtás nyerjen állami megbízásokat.

Strache minderről csak beszélt és máris megbukott.

Eközben nálunk, Magyarországon egy-egy ilyen ügyre már fel sem kapják a fejüket az emberek.

Orbán repülőútjait egy olyan üzletember fizeti, aki sorra nyeri az állami tendereket? Matolcsy jegybankelnök egy általa – elvileg – ellenőrzött bankvezér villájában lakik ingyen? Orbán veje sorra nyeri a közbeszerzéseket és már milliárdos? A magyar embereket ez nem érdekli. Sőt: hogy még szebb legyen a kép, továbbra is tömegesen szavaznak a Fideszre! Arra a pártra, amelyik nyíltan lop, a pártelnökük korrupciója pedig még a Holdról is látszik!

Na most akkor mire is vagyunk annyira büszkék? Arra, hogy mi mindent lenyelünk, és még vigyorgunk is hozzá? Ez lenne a híres magyar öntudat?

Ausztria pont most mutat nekünk példát önbecsülésből!

Javaslom, szerényedjünk vissza a valósághoz. Ne csapjuk be magunkat. Mert a valóság azt mutatja, hogy mi bizony megalkuszunk és félünk és mindent eltűrünk.

Persze, nem kellene, hogy így legyen. Pár nap múlva akár változtathatunk is ezen. Május 26-án ugyanis EP-választás lesz. Ahol a Fidesz is indul.

És ha akkor esetleg az történne, hogy csak nagyon kevesen szavaznak a Fideszre, akkor az egy jelzés is lehetne a világnak, hogy a magyar népnek mégis van gerince és nem vagyunk egy kis diktátor csicskái.

Rajtunk múlik, hogy így lesz-e. A bizonyítványt mi fogjuk kiállítani magunkról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!