Orbán korábbi javaslata megbuktathatja saját kormányát is?!

FOTÓ: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Hihetetlen ami Ausztriában történt. Egyetlen nap alatt megbukott az osztrák kormánykoalíció, a néppárti Kurz kancellár előrehozott választásokat jelentett be, és a szélsőjobboldali Strache alkancellár pedig lemondott, még az FPÖ-ben viselt tisztségeiről is, ráadásul szinte mindenki biztosra veszi, hogy politikai karrierje végéhez ért – közölte a 444.hu.

Nemrég azonban Orbán Viktor vendégeként érkezett Budapestre Strache alkancellár, aminek alkalmából a magyar miniszterelnök interjút adott a Kleine Zeitungnak, melyben igen érdekes kérdések és válaszok hangzottak el, tudva mindazt, ami most Ausztriában történt:

“És attól nem tart, hogy a jobboldali pártokkal kötött szövetségben a kereszténydemokraták elveszíthetik a maguk identitását?

Nézzük, mi történik Ausztriában. Nem látom, hogy ez megtörtént volna.

Én azt javaslom Európának, ami Ausztriában történik. Európának át kellene vennie az osztrák modellt.

A jobbközép a jobboldallal működik együtt. Budapestről nézve ez sikeresnek tűnik. Stabilitás van, látom a gazdasági célokat, az adócsökkentést, és úgy tűnik, hogy Ausztriában jó dolgok történnek.

A kancellárnak hetente kell magyarázkodnia az FPÖ rasszista és neonáci őrültségei miatt.

Mondtam, hogy Ausztria nehéz hely. Ugyanakkor az sem tagadható, hogy egész Európát átszövi egy hálózat. Én ezt liberális hálózatnak nevezem.”

Mindezek után Orbán kifejtette véleményét a liberális háttérhatalom, a civilek, újságírók és egyes emberek titkos szövetségének kritikájára, majd azzal folytatja, hogy

Strache “kitűnik az európai politikai mezőnyből. A hagyományos európai elit ugyanis dekadens.”

Azonban az Orbán által nagyra becsült Strache alkancellár 2017-ben olyan dolgokat tett, ami most politikai karrierjének végét jelenti. Belesétált a csapdába, és egy magát Putyin-közeli oligarchának kiadó orosz nőnek igencsak furcsa kijelentéseket tett:

Kijelentette, hogy ha médiumokat vesz neki a nő, akkor hozzásegíti az osztrák közbeszerzések elnyeréséhez, elárulta hogyan lehet kijátszani a kampányfinanszírozási szabályokat, és felvázolta álmát, hogy olyan médiabirodalmat szeretne kialakítani mint amilyet Orbán is csinált.

Strache Budapesti látogatása alkalmából Orbán a közös sajtótájékoztatón azzal zárta nyilatkozatát, hogy

“Összességében, tisztelt Hölgyeim és Uraim, azt kell mondanom, hogy minden stratégiai kérdésben egyetértés mutatkozott az FPÖ elnöke, illetve az alkancellár úr és a magyar kormány delegációtagjai között.”

Végül Ausztria nem lett olyan hely mint Magyarország, és egyetlen korrupciós botrány lesöpörte a színről az osztrák kormányt. A kérdés, hogy mikor lesz Magyarország olyan hely mint Ausztria, mikor söpri le egyetlen botrány a magyar kormányt?!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!