Milliárdokat bukott egy perc alatt – törékeny a harácsolt vagyon

Mészáros Lőrinc, az Echo TV tulajdonosa

Komoly következményei lettek annak , az USA adminisztrációjából kiszivárgott hírnek miszerint, könnyen lehet, hogy kitiltással és vagyon befagyasztással fogják sújtani Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt és Rogán Antalt.

A pénzügyi világban mozgókat, akik mások pénzét fektetik be és kamatoztatják, azoknál nem számít a politikai szimpátia, a barátság, csak az eredmény érdekli őket. Más világ ez, mint ahol haveri alapon, politikai megrendelésre harácsolják össze a vagyonokat, teljesítmény nélkül.

A tőzsdei befektetők rögtön reagáltak is a hírre, nem is akárhogyan, elkezdtek zuhanni a Mészáros részvények a piacon: az Appeninn 6,26, az Opus 4,9, a Konzum 2,7, a 4iG 2,3, a CIG Pannónia pedig 1,9 százalékot vesztett reggeli értékéből, kivétel nélkül mind a vörös zónában állt. Mivel ezeknek a  tőzsdei cégeknek az  összvagyona száz milliárdos nagyságrendű, így Mészáros Lőrinc

egy nap alatt vesztett több milliárd forintot.

És ez még nem a szankciók bevezetése, vagy hivatalos kihirdetése miatt, csak a tervek egyszerű kiszivárgása miatt volt. A pénzpiac és a gazdasági szereplők pontosan tisztában vannak azzal, hogy ezeknek a cégeknek az értékében mi a valós teljesítmény és mi csak a politikai hátszél eredménye. Orbán hatalmával együtt ezek a vagyonok is úszni fognak a semmibe hamarosan.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!