Feketemunkás közvetít Orbán és a Fehér Ház között

Habony Árpád rendszeresen közvetít Orbán Viktor és a budapesti amerikai nagykövetség között – értesült a Népszava. Ez már csak azért is érdekes, mert négy évvel ezelőtt, amikor Habonyról kérdezték, Orbán maga jelentette ki, hogy „ilyen nevű ember semmilyen állami kifizetési listán nem szerepel”. Erre persze mondhatják az érdekeltek, hogy Habony teljesen ingyen, kvázi szívességből dolgozik Orbánnak, de mivel az egykori restaurátor eddig megszerzett vagyona és érdekeltségei semmilyen legális jövedelemforrással nem igazolhatók, csak az a magyarázat marad, hogy Orbán „stratégiai főtanácsadójának” ténykedését a kormányzat különböző, egyáltalán nem transzparens pénzügyi csatornákon keresztül finanszírozza.

Vagyis nevezzük nevén a gyereket:

Orbán egy feketemunkáson keresztül egyeztet

a világ egyik nagyhatalmának követségével. Szó se róla, nagyon jól fizetett feketemunkás ez az Árpád, de mégiscsak az, ami.

Tudhatják ezt a fideszes politikusok is, mert már Habony nevének kimondásától is úgy félnek, mint ördög a tömjéntől. Pedig Habony ott forgolódik körülöttük: hol a miniszterelnök dolgozószobájában látni, hol Orbán és Tarlós között közvetít. De valahogy senkinek nem jut eszébe megkérdezni: ki ez az ember, aki nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül turkálhat fontos államügyekben? Ki garantálja, hogy nem jelent veszélyt hazánk biztonságára?

És akkor most ez az ember közvetít Orbán és az USA között. Az, hogy egy ilyen mutyiszagú illető tényező lehet Magyarország és Amerika diplomáciai kapcsolataiban, sokat elárul a Trump-éra demokráciafelfogásáról. Pláne, ha azt is tudjuk, hogy az amerikai külügyminisztérium kifejezetten ellenzi a Habonnyal való kapcsolattartást.

Az amerikai nagykövet, David B. Cornstein ugyanakkor a Népszava információi szerint nem csak Habony Árpáddal folytat rendszeres négyszemközti találkozókat, hanem gyakori vendég nála az a Maróth Gáspár is, akinek az érdekeltségeiben egy ciprusi offshore hátterű vállalkozás is van, és akinek a cégei ellen kartellgyanú miatt már évek óta vizsgálat folyik. Ennek ellenére Orbán Viktor tavaly nyáron kinevezte őt a „nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért valamint haderő-modernizációért felelős kormánybiztossá”, havi bruttó 997 ezer forintos tiszteletdíjért. Ez az ember tárgyal most az USA-val a tervezett magyar haderőfejlesztésről…

Hát így megy ez, ha egy közép-európai országot megkaparintó rablóbanda gátlástalan és pénzéhes vezetője találkozik egy nagyhatalom hasonszőrű elnökével.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!