Ez az oka, amiért nem vállalják a Fideszben a vitát

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Ha van térség, ami biztosan nyerne az európai szocialisták győzelmével, az Ózd – jelentette ki Ujhelyi István Európa egyik legszegényebb térségében tartott sajtótájékoztatóján. Az MSZP EP-képviselője ismét felszólította a gyáva nyusziként viselkedő Orbán Viktort: merjen kiállni vitára, és beszélni a magyar társadalom valódi problémáiról.

Az Európai Unió 20 legszegényebb régiója közül négy Magyarországon található, míg a leggazdagabb régiói között egy magyar sincs – idézte az EU legfrissebb adatait ózdi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője folytatva a statisztikát kiemelte: e négy legszegényebb régió között is a legszegényebb Ózd és térsége.

Ujhelyi elgondolkodtatónak tartja, hogy a fideszes politikusok miért nem mernek vitára kiállni és Magyarország valódi problémáiról beszélni. Felidézte Trócsányi László visszautasította a vitát Európa jövőjéről s benne Magyarország helyzetéről Tóth Bertalan MSZP-pártelnökkel, ahogy Ujhelyi meghívását se fogadták el fideszes EP-képviselők, Orbán pedig Frans Timmermans, az európai szocialisták vezetője elől futamodott meg.

Hozzátette, nem csoda, hogy egyetlen valódi vitát sem vállalnak fideszes politikusok a szocialistákkal,

mert akkor nem tudnák elhazudni a tényeket: milyen az egészségügyi ellátás, az infrastruktúra vidéken, van-e elég munkahely, és hogy miért távoztak ezrek

Ózdról is Nyugat-Európába. “Orbán Viktor és csapata gyáva nyusziként viselkedik, nem hajlandóak a valódi magyar kérdésekről vitázni”

– állapította meg. Pedig Ózdon elmondhatnák a fideszesek, miért nem támogatják az MSZP Szociális Európa programját, amely 240 ezer forintos európai minimálbér, 90 ezer forintos minimális nyugdíj bevezetését követeli.

“Ha van térség, az Ózd, ami biztosan nyerne, ha az európai szocialisták győznének a választásokon” – hangsúlyozta. Felhívta a figyelmet arra a kezdeményezésükre, amely önkormányzatok számára biztosítana önállóan pályázható uniós forrásokat, amelyhez Ózd is csatlakozhat, ha úgy érzi, nem kap elég kormányzati figyelmet és támogatást. Végezetül Orbánnak azt üzente, ne féljen érdemi kiállni vitára a szocialistákkal Magyarország valós problémáiról.

Kiss Sándor, az MSZP ózdi önkormányzati képviselője arról számolt be, a rendszerváltás előtt Ózd a régió egyik legdinamikusabban fejlődő, a régió leggazdagabb városa volt, mára azonban elszegényedett. Ózdra kevés fejlesztés jut, akkor se érkezett több, amikor fideszes városvezetés volt, ígéretből viszont annál többet kapnak: a miniszterelnök a lakossági fórumon négysávos elkerülő útépítéséről beszélt. Kiss hangsúlyozta, uniós források nélkül lehetetlen fejlesztéseket indítani a városban, ezért mindenkit arra kért, az MSZP-Párbeszéd listájára szavazzanak május 26-án.
Forrás: Hírklikk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!