Csupa pénzügyi zseni: ők lettek az új gazdasági elit!

Az elmúlt években igencsak átrendeződött az magyar elitet felsoroló lista. A 24.hu megnézte, hogy 2009 és 2019 között kik azok, akik újonnan kerültek fel a 100 leggazdagabbak listájára, és mennyit gyűjtöttek össze az évek alatt.

Kiderült, 10 év alatt 55 név került le a listáról és jött a helyükre új,

ezek között pedig legalább két tucat olyan név szerepel, akik jó viszonyt ápolnak a jelenlegi kormányzattal.

Olyan nincs, hogy valaki a regnáló hatalom ellen legyen, ezt mindannyian megtanultuk az elmúlt 20 évben. Naivitás, hogy lehet itt vitézkedni. Dehogy lehet. – mondta Leisztinger Tamás

A lap összesítése szerint 10 év alatt a kormányhoz közelálló személyek, akik a listára felkerültek, közel 1000 milliárd forintot gyűjtöttek össze és halmoztak fel maguknak.

A lista élén természetesen Mészáros Lőrinc szerepel, aki 2010 előtt jóformán semmit sem tudott felmutatni, azóta pedig 296 milliárd forintot büszke tulajdonosa.
Őt követi Szíjj László a Duna Aszfalt tulajdonosa 110 milliárd forinttal, majd Garancsi István, aki Orbán Viktort szokta reptetni, ő 66 milliárddal lett gazdagabb.
Paár Attila, Orbán vejének egykori üzlettársa is a listán ékeskedik 43 milliárd forinttal, de persze Tiborcz István is felkerült rá, aki 2009 óta összegyűjtött 35 milliárdot.

A listát lehetne még folytatni, de ők a legszembeötlőbbek!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!