Tiborcz ezt is megtehette – nemzetközi botrány van kilátásban?

Furcsa üzenet jelent meg a budapesti japán nagykövetség oldalán február 7-én: arról tájékoztatták a hozzájuk érkezőket, hogy kevés náluk a parkolóhely, ezért jobb ha látogatóik taxival vagy tömegközlekedéssel érkeznek. A követség egy térképet is mellékelt a látogatóknak, arról, hogy a 156-os busz végállomásától hogyan juthatnak el gyalogosan a XII. kerületi épületig – írja a Népszava. Az ügy önmagában nem lenne túl érdekes, történt már olyan, hogy megszűntek a fővárosban parkolóhelyek.

De olyan még nem történt, hogy egy nagykövetségtől a miniszterelnök veje vegye el a parkolókat!

Pedig most ez történt, az év elejéig a nagykövetség használhatta a képviselet melletti kis zsákutca végében lévő parkolót, oda csak a követségi dolgozóknak volt oda behajtási engedélyük. A helyzet azután változott meg, amikor a követséggel szembeni luxusvillát Tiborcz István, a miniszterelnök veje, Orbán Ráchel saját lábán álló férje vette meg. Innentől kezdve kezdték el használni Tiborczék látogatói a fentebb említett útszakaszt. A nagykövetség ezt jelezte levélben a Külügyminisztériumnak, és hogy a levélhatására-e vag sem, de január végén a zsákutcában „várakozni tilos” táblákat szereltek fel.

A táblákat elég fifikás módon elyezték ki, mert a japán nagykövetség oldalára teljes várakozási tilalomat helyeztek ki, míg a Tiborcz-villa felőli oldalára kiegészítő táblával négy órán keresztüli várakozást engedélyeztek, a korábbi kizárólagos behajtási engedélyek pedig érvényüket vesztették.

Bizony nagy a különbség, mert míg Japánnak császára van, addig nekünk csak pitiáner feudális parasztok földesurak jutottak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!