Teljesen leégette magát: ilyen ócska kifogásokkal senki nem futott el a vita elől

Jövőhéten Budapestre érkezik az MSZP meghívására a szocialista EP-frakció jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára Frans Timmermans, aki látogatását egybekötné egy Orbán Viktorral való vitával – közölte a 444.hu.

Az esetleges Timmermans – Orbán vitának ötletére végül Havasi Bertalan szóvivő adott választ:

“Miniszterelnök úr megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást. Nem volna ugyanis helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.”

Ez a kijelentés, hogy nem szeretne beleavatkozni a csúcsjelöltek harcába, azért is igen meglepő, mivel nemrég még azzal kavart Orbán nagy vihart, hogy megvonta a saját pártcsaládja által delegált Manfred Webertől a támogatását. Így egy esetleges vita Timmermansszal már nem igazán lett volna túl nagy “beleavatkozás”.

Orbán egyébként hasonló választási vitán utoljára 2006-ban vett részt, ahol csúfosan leszerepelt. Azóta kerüli az ilyen eseményeket és a nem kormányközeli médiának se igazán szeret nyilatkozni.

Ugyancsak sikertelenül zárult Tóth Bertalan, az MSZP-P listavezetőjének próbálkozása, aki Trócsányi László kormánypárti listavezetőt szerette volna kihívni egy vitára, de a felkérést Trócsányi is elutasította. A Fidesz válasza szerint azért nem vállalta a miniszter a vitát, mivel kibékíthetetlen ellentét van a szocialisták és a Fidesz között a bevándorlás kérdésében, a félrebeszélésre pedig nem kíváncsiak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!