Különös telefonbeszélgetést idézett fel a volt kormányfő

Fotó: Népszava

Medgyessy Péter a Magyar Közgazdasági Társaság európai szakosztályának rendezvényén tartott előadást, annak apropóján, hogy 2002-ben, miniszterelnökként ő írta alá Magyarország csatlakozási szerződését az Európai Unióhoz.

Az eseményt felidézve hangsúlyozta, hogy nem egyedül az ő kormányáé az érdem, hiszen a rendszerváltás utáni kormányok mindegyike kivette a részét belőle. Az Antall-kormány kezdte el a csatlakozási tárgyalásokat, a Horn-kormány ezt folytatta, majd a fejezetek jelentős részét aztán az Orbán-kormány zárta le.

Éppen ezért, az ünnepélyes aláírásra Medgyessy az előző kormányok képviselőinek is elküldte a meghívót, de Orbán környezetéből az jutott el hozzá, hogy Orbán hezitál, elmenjen-e egyáltalán. Medgyessy ekkor személyesen hívta fel telefonon, és hívta meg az eseményre, amely létrejöttéhez az Orbán-kormány is bőven hozzájárult. Orbán erre azt válaszolta:

 „Oké, ott leszek, az Európai Néppárt képviseletében”.

A volt miniszterelnök beszámolója erről a rövidke telefonról sokat elárul Orbán személyiségéről. Ugyanis, ha nem a saját volt kormánya, hanem az EPP (aminek valójában semmi köze nem volt a folyamathoz) nevében ment el, akkor azzal tulajdonképpen

szembeköpte az összes munkatársát,

akik keményen dolgoztak a csatlakozási tárgyalások lezárásán. Semmi más ez, mint egy sértett és durcás kisgyerek hisztije, aki nem bírta elviselni a választási vereséget, és hogy nem az ő aláírása szerepelt végül a szerződésen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!