Tekintélyes amerikai lap húzta Orbánra a vizeslepedőt

A The Atlantic 1857-óta megjelenő amerikai tekintélyes lap vezéranyagban értekezett Orbán Viktorról, amely egyenlőre csak online érhető el, júniusban jelenik meg nyomtatásban. A cikk természetesen az amerikai szemszögből, a CEU ügyén keresztül mutatja be az országban zajló eseményeket. A cikk írója,  Franklin Foer Budapesten kutatta a konfliktus hátterét, információit többek között a CEU rektorától, Michael Ignatieftől szerezte, de találkozott Kovács Zoltán kormányszóvivővel is.

A szóvivő valószínűleg nem köszöni meg a róla festett képet, mert Foer egy fölényeskedő, a hivatalos nyelvezet mögé bújó ködösítő figurának ismerte meg. Sajnos ez számunkra jelentett új információt, mintahogy az sem, hogyan változott a CEU ügyében David B. Cornstein, amerikai nagykövet álláspontja, akit megérintett a futball szele, és egy Vidi meccsen már Orbánnal volt a VIP-páholyban. A cikk legerősebb része azonban az, amikor

Orbánt Sztálinhoz és Pol Pothoz hasonlítja.

Amerikai újságírókhoz hasonlóan Foer sem a levegőbe puffogtatja a mondatait a hatásvadászat kedvéért, hanem meg is indokolja állítását: az értelmiség ellehetetlenítése, a közoktatás teljes elfoglalása, és a lakosságot engedelmes tömeggé alakító propaganda mind ezeknek a vezetőknek volt a sajátja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!