Nyílt és szándékos jogszabálysértés: nincs igazi következmény, mert a Fidesz érdekében tették

Forrás: TV2 Tények

A TV2 sokadik alkalommal szegte meg a törvényt, mint ahogy a köztévé is, így mikor április 28-án újból jogsértést követett el azzal, hogy hírnek álcázva leadta a Tények című műsorában a Fidesz reklámját, a Nemzeti Választási Bizottság megbüntette a csatornát – közölte a hvg.hu.

Igaz, a kormány szócsöveként működő csatornának pénzbüntetést nem kellett fizetnie, de az NVB előírta a TV2-nek, hogy a hírműsorban olvassák be az elmarasztaló határozatot, amiben tájékoztatják a nézőket, hogy a csatorna megsértette a választási eljárásról szóló törvényt.

Végül a híradó legvégén Andor Éva műsorvezető egy trambulinozó kutyáról szóló izgalmas hír után, és a következő vígjáték film felvezetése előtt gyorsan elhadarta a határozat jogszabályi hivatkozásokkal tarkított szövegét, így ezzel le is zárult az ügy.

A semmitmondó büntetésre Litresits András, az Országos Választási Bizottság MSZP által delegált tagja reagált, aki elmondta, hogy

“a választási törvény átfogó reformjára lenne szükség, ennek során a jogalkotónak olyan bírság kiszabását kellene lehetővé tenni, aminek valóban van visszatartó ereje.

A TV2 sokadik alkalommal követett nyílt és szándékos választási jogszabálysértést kizárólag a Fidesz érdekében,

amit az NVB még a maximális, 7,45 millió forintos bírsággal sem tud megakadályozni, hiszen ez semmi a csatorna árbevételéhez képest”.

Hozzátette, hogy szerinte nem éri el a kellő hatását az NVB határozatának a műsor legvégén való beolvasása, hisz más lenne, ha ezt a műsor legelején kéne megtenniük,

“vagy hasonló esetekben kötelezi kellene a TV2-t, hogy tegye közzé a többi párt politikai reklámját is, hátha azzal jogszerű működésre lehetne kényszeríteni. Főleg, hogy a csatorna a jelenlegi EP-kampányban is már többször követett el jogsértést”.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!