A kormány csúfosan leszerepelt – sokkoló eredményt hozott egy vizsgálat

Idén újra elvégezték Magyarországon, magyar hallgatók bevonásával, az Aktív Fiatalok elnevezésű kutatást, melyen 800 fő vett részt – közölte az Index.hu.

A kutatás eredményéből kiderül, hogy a hallgatók a 2015-ös vizsgálathoz képest, nagyobb számban gondolkoznak azon, hogy néhány évre vagy akár örökre külföldre költözzön. Fő motivációként pedig a magasabb életszínvonalt és a jobb kereseti lehetőséget jelölték meg.

A válaszadók közül minden második gondolkozik azon, hogy külföldre költözzön több éves munkavállalással, kétharmaduk pedig akkor, ha csak néhány hónapot kell kint töltenie.

Egyharmaduk pedig attól se zárkózott el, hogy végleg elhagyja az országot.

A felmérés rámutatott arra is, hogy a hátrányos helyzetű fiataloknak, sokkal kevesebb esélyük van bekerülni a felsőoktatásba. A hallgatók válaszaiból kiderül, hogy 60 százalékuk olyan családból jött, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik diplomával.

Az Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta próbálja megállítani a fiatalok külföldre vándorlását, de kudarcuk egyre növekvő számban mutatkozik meg, legalábbis a felsőoktatásban tanuló magyar hallgatók által végzett reprezentatív felmérésből ez derül ki.

Tehát az egyetemi hallgatók jelentős része –  párthovatartozástól függetlenül – költözne külföldre rövidebb vagy akár hosszabb időre is, a jobb élet, jobb kereseti lehetőség reményében. 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!