Így kell saját lábon állni – találja ki, mennyit érnek milliárdban azok a “saját lábak”!

Orbán, Orbán, és Tiborcz. -kép: Internet

Idén is kiadták a magyarországi 100 leggazdagabbak listáját, melynek élmezőnyében sok változás nem történt az elmúlt éveben. Idén is Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója lett az első a hazai milliárdosokat felsoroló listán, vagyona meghaladja a 360 milliárd forintot. Őt követi Orbán Viktor jó barátja Mészáros Lőrinc, akinek vagyonát az összeállítás szerkesztői 296 milliárd forintra becsülték. Harmadik helyen pedig Gattyán György végzett, a Docler-csoport tulajdonosa, akinek vagyona 280 milliárd forint körül van – közölte a 444.hu.

A 2018-as adatok és eredmények szerint az első száz leggazdagabb összvagyona 4632,9 milliárd forint volt, ami a tavalyi listához képest 356,5 milliárdos gyarapodást jelent.

Az is megfigyelhető, hogy a leggazdagabbak vagyongyarapodása lassulni kezdett, 2017 és 2018 között 899,2 milliárd forinttal nőtt az első száz összvagyona, míg 2018 és 2019 között már csak 356,5 milliárd forint volt a különbség.

A lista legfiatalabb résztvevője Orbán Viktor veje, Tiborcz István “ingatlanfejlesztő”, aki egészen a 32. helyig ugrott előre. Az ő vagyona meghaladja a 35 milliárd forintot.

A miniszterelnök vején kívül egyedül Fazekas Bálint, az Euronics áruházláncot üzemeltető Vöröskő-cégcsoport igazgatója és résztulajdonosa számít igazán fiatalnak. Rajtuk kívül a leggazdagabbak listáján negyvenen vannak 60 éves kor felett, tizenketten pedig már túl vannak a 70-en is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!