Hiába próbálják sikernek beállítani, ez lehet Orbán eddigi legnagyobb égése

Végül csak sikerül bejutnia Orbánnak a Fehér Házba. Kár, hogy fél Európa már megelőzte őt ebben.

Évekig próbálkozott Orbán Viktor, hogy hőse, Donald Trump végre tudomást vegyen a létezéséről, és meghívja egy kétoldalú találkozóra. Próbálkozott mindennel: egy időben még a CEU ügyét is bevetette, hogy bezsarolja magát Washingtonba, majd miután ez sem jött be, több alkalommal jól hátbaszúrta az amerikaiakat.

Nagy szerencséjére az utóbbi időben azonban változott a szélirány, az amerikai elnök külpolitikájában hangsúlyosabb szerepet kezdett szánni a közép-európai régiónak, köztük Magyarországnak. Így történt, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter budapesti látogatása után Orbán nemrégiben végre megkapta meghívását a Fehér Házba.

A miniszterelnök legutóbb pont 20 éve, első miniszterelnöksége idején járt az amerikai elnök rezidenciáján, azóta csak egyszer találkozott USA-elnökkel, 2016-ban Obamával, de azt is csak egy washingtoni nukleáris megbeszélés keretében, melyen a kormányfő több század magával volt jelen. A 444 most összeszedte, hogy az elmúlt években hány európai politikussal találkozott Trump, az eredmény sokkoló:

22-en is beelőzték Orbánt. közöttük volt mindegyik v4-es vezető, őt leszámítva.

Hiába volt tehát Orbán az első európai politikus 2016-ban, aki még megválasztása előtt kiállt Trump támogatása mellett, hiába puncsolt és zsarolt, az amerikai elnöknek szemlátomást nagyon nem akaródzott találkozni a mi kis minihitlerünkkel. Bár ugyan végül összejön a találkozó, ezt is elég nehezen tudják majd sikerként kommunikálni Orbánék, nemrég ugyanis kiderült, hogy

Trumpék a Fidesz rendszerének lebontásán szorgalmasan dolgozó Márki-Zay Pétert is meghívták ugyanazon a napon Washingtonba, amikor őt.

Mindezek után nem nehéz elképzelni, hogy a nagy sikerként kommunikálni próbált washingtoni találkozó Orbán eddigi egyik legnagyobb égésének ígérkezik. Jövő hét hétfőn kiderül, mi lesz a vége, de egész biztos, hogy nem nagyon lennénk most a magyar miniszterelnök helyében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!