Teljes kudarc: ezzel kellene foglalkozni, nem a focival

Annak ellenére, hogy a kormánynak mindenre van egy szerintük használható ötletük, úgy látszik, a kórházak adósságának problémáját az elmúlt több mint 8 évben sem sikerült megoldaniuk. Lett volna rá idejük és még parlamenti többségük is, hogy teljesen átalakítsák a rendszert, ami önfenntartó és nem veszteséges, de valamiért ezt még mindig nem sikerült elérniük.

Tavaly novemberben fizette ki a kormány a kórházak adósságát, ami azóta március végére újra 29 milliárd forintra duzzadt.

Ráadásul csak márciusban 6 milliárddal nőtt a kórházak lejárt adósságállománya, tehát az év eleje óta az adósságuk megduplázódott, és a teljes adósság közel 30 százalékát több mint két hónapja be kellett volna fizetniük – közölte a napi.hu.

A legnagyobb bajban a Péterfy Sándor utcai kórház és a Honvédkórház van, mivel az ő lejárt tartozásuk már 2,477 és 2,467 milliárd forint.

A kórházak adósságkezelésére a Fidesz 2017 végén 54,3 milliárdot, tavaly 55 milliárd forintot adott,

de amíg a rendszert nem hozzák helyre, addig mindez teljesen hiábavaló. A probléma minden évben előjön és milliárdokat nyel el.

A Kórházszövetség legutóbbi kongresszusán a Magyar Államkincstár szakértője beismerte, hogy az a vizsgáló munkacsoport, aki a növekvő eladósodás okait keresi, még mindig nem jutott eredményre. A lap szerint az egyik fő ok, amiért az adósság gyorsuló növekedésnek indult, hogy a kórházi dolgozóknak béremelést kellett adni, amivel nem számoltak az intézmények, így dologi kiadásokra alig marad pénz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!