Beismerték a kormányzati kudarcot – már biztos, hogy ennyivel kevesebb pénzt kap az ország

Most már a kormányzat sem tudja tagadni, amit az ellenzék már egy ideje mond: Orbánék politikája nem csak politikai, de súlyos pénzügyi veszteségeket is okoz az országnak. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte:

Magyarország ­uniós támogatása jelentősen, akár 24 százalékkal csökkenhet.

Többek között azt is elárulta, hogy “Minden körülmények között kiállunk amellett, hogy a kohéziós politikát az azzal közvetlenül össze nem függő célokkal nem lehet összekötni, legyen szó akár a migrációról, akár a jogállamiságról.”

Tehát, a jogállam lebontásával még további pénzektől is el eshet a kormányzat, ha belép az az új szabályozás, amit már egyre több tagállam támogat: eszerint az unió alapértékeit megszegők nem juthatnak hozzá minden forráshoz.

Az államtitkár szerint akármilyen kompromisszumba nem megy bele a kormány. Csak arra leszünk kíváncsiak, hogy helyette mit fognak csinálni, esetleg a feneküket tudják a földhöz csapkodni, mert más lehetőséget nem nagyon látunk, a perifériára szorult Fidesz és Orbán esetében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!