Bolondok a láthatáron – új szövetségest talált Orbán

Miközben egyre többen hátrálnak ki Orbán Viktor és a magyar kormányzópárt mögül az EU-ellenességük és a demokrácia leépítése miatt, továbbra is lehet találni olyan magasabb tisztségű személyeket, akik kiállnak Orbán mellett.

Horst Seehofer német belügyminiszter, aki bajor miniszterelnökként jó kapcsolatot ápolt Oroszországgal is, most a svájci Neue Zürcher Zeitungnak adott interjúban védte meg Orbán Viktor miniszterelnököt – közölte a 444.hu.

Seehofer közlése szerint nem rejtegeti jó kapcsolatát Orbánnal, és felnéz a magyar miniszterelnökre mindazért, amit élete során elért.

“Figyelemreméltónak tartom az életrajzát. Amikor mi itt mind kényelmesen üldögéltünk a karosszékben, ő harcolt a kommunisták ellen. És ezt keresztény meggyőződésből is tette. Nem vagyok hajlandó Orbánt, mint demokratát megkérdőjelezni.”

A német belügyminiszter szerint az igaz, hogy Orbán néhány esetben túlzásba esett, például “az EU elleni kampányában”, de szerinte az ilyen németországi politikusokkal is meg szokott történni.

A Fidesz legnagyobb bánatára azonban annak ellenére, hogy Orbánnak sikerült az évek során szövetségeseket találnia, sokkal többen vannak azok, akik ellenük vannak Európában. Szerintük Orbán letért a demokratikus útról és önkényuralmi, korrupt rendszert épít ki, ezért indulhatott el a Sargentini-jelentés alapján a 7-es cikk szerinti eljárás Magyarország ellen, és ezért függesztették fel a Fidesz tagságát az Európai Néppártban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!