Húsvétkor üzent a pápa – Orbánnak címezte a mondatot?

A pápa  a vatikáni Szent Péter székesegyházban szokta tartani nagypénteki igeliturgiáját, ahol földön fekve imádkozik, a hódolat jeléül a szertartás kezdetén teljes testével a földre borul, miközben a hívek térdre ereszkednek. Ezután tartotta meg a a Colosseumnál a meditációját, ahol sok üzenetet fogalmazott meg a világ felé, például:

„zárt ajtók és politikai számítások miatt páncélba burkolt szívek várják”

a hazájukból háború miatt menekülni kényszerülőket. Mintha közvetlenül Orbánnak célozta volna a mondatot, ami azért is érdekes, mert pár nappal ezelőtt pedig Erdő Péter, a pápaválasztó bíborosi testület tagja fogalmazta meg nyíltan kritikáit ugyanezzel kapcsolatban. Ahogy fogalmazott:

“KÁR LENNE HAGYNI, HOGY ILYEN KATEGÓRIÁKKAL, MINT „KERESZTÉNYSÉG” ÉS „ISZLÁM”, EMBEREK CSOPORTJAIT UTÓLAGOS IZGATÁSSAL FORDÍTSÁK SZEMBE EGYMÁSSAL.”

Ezek után, hogy két, ilyen magas rangú egyházi vezető adott nyílt iránymutatást, kérdés, hogy a továbbikban is folyik-e majd propaganda a templomokban, a továbbiakban is Fidesz taggyűléssé silányítják-e majd a miséket, vagy végre azt teszi az egyház, ami a dolga: kibékíteni a lelkeket egymással.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!