Továbbra sem tudnak elszámolni, inkább csak tovább ködösítenek

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Múlt héten robbant a hír, melyről mi is beszámoltunk, hogy Csányi Sándor az OTP-vezére az RTL Híradónak adott interjújában elárulta, Orbán Viktor a bank magángépeivel történő utazásaiért mindig saját zsebből fizet neki.

“Orbán Viktor utazásait, beleérve a szállását, mindent, amikor úgy alakult, bár nem tudnám megerősíteni, hogy velünk utazott, de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki. Tehát soha nem utazott vendégként.” – közölte Csányi.

A Fidesz akkor a hírre azt reagálta: ezzel minden kételyt eloszlatott a bank-vezére arról, hogy a miniszterelnök nem fogad el utazásokat ajándékba, hanem mindig fizet értük.

Most a szokásos csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt Orbán utazásairól – közölte az Index.hu.

Az ügy bonyolultságát az adja, hogy nem igazán lehet átlátni, mikor utazik a miniszterelnök magányszemélyként külföldre, és mikor tesz hivatalos látogatást valahol. Ráadásul azt sem igazán tudni, hogy ezekért a magánutakért mikor, kinek és mennyit fizet Orbán.

Gulyás a miniszterelnök utazásaival kapcsolatban annyit közölt, hogy

“teljesen átlátható, ahogy a miniszterelnök utazik”.

Hozzátette, hogy “ha Orbán magánszemélyként utazik, fizet ezért”, bár arra a miniszter már nem tért ki, hogy mennyit. Viszont ez a kijelentése ellentmond Orbán korábbi nyilatkozatának, melyben elismerte, hogy néha elhívják őt és ajándékként elfogadja az utazásokat.

Tavaly például a Mol Vidi bulgáriai meccsére is egy 17 milliárd forintos osztrák luxusrepülővel utazott Garancsi István vendégeként, amire Orbán október elején az egyik parlamenti kérdésre azt válaszolta:

“Harminc éve is így mentem, és jövő héten is így fogok menni.”

Tehát egyelőre még mindig kérdéses, hogy a miniszterelnök kitől fogad el luxusrepülős utakat, vagy épp kinek, miből és mennyit fizet értük.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!