Rogán bedühödött és ez lett a vége, vagy semmi köze sincs hozzá, hogy ez történt?

A diktatúrák egyik legmarkánsabb jellemzője, hogy három dolgot nem bírnak elviselni:

Kritikát

Kreativitást

Humort

A HVG címlapjaira pedig ez a három mindig is jellemző volt, jól alkalmazták az “egy kép többet mond száz szónál” alapelvet. Még akik nem is olvassák a HVG-t, azok is ismerték a címlapokat, mert a megjelenő címlapokkal hirdették a plakátok a hetilap legújabb számait.

Most viszont a MAHIR Cityposter nevő cég,  Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik, felmondta a szerződését a HVG-vel,

többet nem láthatjuk az utcán a címlapokat. Próbáljuk összerakni a képet, mi is történhetett. Nézzük az utolsó címlapot:

Ez bizony a propaganda miniszter felesége, maga Rogán Cecília, akinek a férje mikor nem helikopteren utazgat esküvőre, akkor éppen azért felelős a kormányban, hogy melyik hirdető cég mennyit kapjon a kormányzati pénzesőből.

Valószínűleg tartjuk, hogy ha ő egy Fidesz közeli palkát cégnek azt tanácsolja, hogy a HVG-vel jobb lenne szerződést bontani, akkor azt a cég megfogadja. Persze, semmi bizonyíték nincs rá, hogy ez így történt, de némi esélyt azért látunk rá, hacsak nem teljesen független ettől a képtől a szerződésbontás.

Ennél keményebb címlapokat is lenyelt már a Fidesz, csak mutatunk kettőt:

Számunkra ez nem jelent semmi mást, mint egy újabb szöget a szabad sajtó koporsójába. Majd legközelebb meg hoznak egy törvényt, hogy amelyik újság címlapján fideszes szerepel, azt csak fekete tasakban lehet árulni. Aztán majd árulni sem. Utána pedig olvasni sem. A végén gondolni sem rá. Üdv, 1984-ben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!