Semjén elkezdte pocskondiázni a franciákat – még nem volt meg a központi utasítás

forrás: nol.hu

A Notre-Dame leégésével kapcsolatban szinte minden vezető azonnal együttérzését fejezte ki, Orbánnak egy egész nap kellett ahhoz, hogy együttérzését és támogatását fejezze ki Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek és Éric de Moulins-Beaufort reimsi érseknek.

“Hálával és elismeréssel adózunk a párizsi tűzoltók hősies küzdelme előtt, mellyel sikerült megfékezniük a tomboló lángokat, megmentve az európai kereszténység egyik jelképét a teljes pusztulástól” – írta levelében, amelyről el kell mondanunk, hogy korrekt és tisztességes üzenet. Nem úgy mint a helyettesének a nyilatkozata, aki egyébként egy kereszténydemokratának hívott kamupárt elnöke is egyben. Ő nem várta meg a főnök és a kommunikációs stáb által kidolgozott üzenetet, hanem elkezdett saját szakállára nyilatkozni.

Semjén olyan szinten kezdte el a tragédia kapcsán pocskondiázni a francia nemzetet, hogy nem csodálkoznánk, ha bekéretnék ennek hatására a nagykövetet, mert akárhogy is nézzük, Semjén a miniszterelnök helyettese.

“Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét,

megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét,

ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk.”

Ha valaki elvállalná, akkor elmagyarázhatná ennek az embernek, hogy mi a különbség az ő üres és primitív nacionalizmusuk és a francia patriotizmus között. Valaki elmagyarázhatná neki, hogy Franciaországban a kampány és belpolitikai viszályok ellenére a pártok egy platformra álltak, mert nem leszámolandó ellenséget látnak egymásban.

Esetleg még megmutathatná neki valaki egy magyar tűzoltó, és francia kollégájának a fizetési jegyzékét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!