Orbánnak minden befolyását elveszik – gyökeres pénzügyi változás jöhet az unióban

Igaz, hogy az Európai Néppártnak kilenc évébe telt, mire rájött mi folyik Magyarországon, mára azonban minden komoly európai politikai erőnek világos, hogy Orbánnal nem lehet együttműködni az EU építésén.

Nem csak a Juncker plakátok verték ki a biztosítékot, de abból is elegük lett az EU vezetőknek, hogy a támogatások jó része csak Orbán családját és haveri körét hizlalja. Véget akarnak vetni a túlárazott közbeszerzések és csalások tengerének, ezért is kapálózik kézzel-lábbal a kormányzat az Európai Ügyészség ellen, mert ennek felállítása után Orbán oligarcháinak a fele börtönben végezné.

Egyre inkább erősödik a következő költségvetési ciklusra az az elképzelés, hogy

olyan támogatási struktúrát kell létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az unió az ügyészséghez nem csatlakozó kormányok megkerülésével önkormányzatokat és vállalkozókat közvetlenül támogathasson.

Így a pénz felett már lesz felügyelet, és valóban azokhoz juthat el a támogatás, akiknek szüksége van rá. Ezt Udo Bullmann, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője is megerősítette Magyarországi látogatásakor. Ehhez hasonló volt az úgynevezett Norvég Alap, ahova sok magyar civilszervezet is pályázhatott és pályázott is addig, amíg Orbánék tönkre nem tették jogi úton ezt a lehetőséget. Az EU-val azonban más a helyzet, mert annak rendszeréhez nemzetközi szerződések kötnek, míg Norvégiával kapcsolatban ez nem így volt.

Sejthető, hogy Orbán ez ellen mindent meg fog tenni. Gondoljunk csak bele, ősszel több megyeszékhely és nagyváros az ellenzék kezébe kerülhet az önkormányzati választásokon. Ha ezek a települések nem lesznek kénytelenek a kormányzatnál kuncsorogni, hanem közvetlenül Brüsszelbe pályázhat, akkor Orbánnak minden befolyása elszállhat, már nem csak külföldön, hanem itthon is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!