Mindent beismert Orbán: akkora katasztrófa közeleg, hogy már kénytelen volt

Annnyira sokkolóak az adatok, hogy már a propaganda is fújja a riadót.

Továbbra sem enyhül az ápolóhiány – írja keddi számában az Orbán-szócső Magyar Nemzet, emiatt egyre több kórház kényszerül bérnővérek, -műtősnők és -műtősfiúk foglalkoztatására, főként a fővárosban.

Sásdi Antal, a Péterfy Kórház igazgatója pl. elmondta, a kiemeltnek számító Fiumei úti ellátóhelyen 12 műtő van,

amit már csak úgy tudnak működtetni, hogy munkaerő-közvetítő cégektől bérlik az embereket, és még így sincs meg a szükséges létszám.

Az Orbán-kormány elmúlt 9 éves kormányzása alatt 9 ezerrel csökkent a már tapasztalt, nagy munkabírású, 35 év felettiek száma. A közvetlenül a betegágy mellett dolgozó ápolókból is akkora a hiány, hogy tavaly már 3800 (!) betöltetlen álláshely volt az országban.

A helyzetet súlyosbítja, hogy egyre többen mennek külföldre dolgozni, az elmúlt 8 évben 4780 szakdolgozó kért külföldi munkavállaláshoz hatósági bizonyítványt.

Az ÁEEK felmérése szerint jelenleg az ápolóknak a 10 százaléka, a szülésznőknek 25 százaléka, a mentőtiszteknek pedig 13 százaléka hiányzik az ellátórendszerből.

Ezekhez a drámai adatokhoz csak egy dolgot tudunk hozzáfűzni: miközben évek óta tízmilliárdokat tapsolnak el olyan kormánypropagandára, melynek legfőbb célja, hogy bevándorláspártinak állítsák be az ellenzéket, aközben az adatok világosan inkább azt mutatják, hogy

nem az ellenzék bevándorláspárti, hanem a kormány kivándorláspárti.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!