Kitálalt Sargentini: aljas módszereket alkalmaztak Orbánék, mégis alul maradtak

MTI FOTÓ: MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA / SZECSÕDI BALÁZS

Judith Sargentini holland EP-képviselő a róla elnevezett, Magyarországot elmarasztaló jelentéssel vált ismertté, melyről most egy dokumentumfilm is készült. A filmben Sargentini beszél arról is, hogy milyen tapasztalatokat szerzett, mikor Magyar Levente fogadta őt a magyar külügyminisztériumban – közölte a 444.hu.

A holland EP-képviselő elmondta, hogy nagyjából egy órát töltött a külügyminisztériumban, mikor kitessékelték őt, viszont valami oknál fogva nem azon az ajtón, ahol bement, hanem egy másikon. Az utcán pedig nagy meglepetésére nagyjából 7-8 stáb várta már őt felsorakozva, melyről előtte senki sem tájékoztatta őt.

“Mindannyian azt kérdezték tőlem, miért utálom Magyarországot. Eközben pedig a minisztériumban az államtitkár már egy sajtótájékoztatót tartott, amin arról beszélt, mennyire naiv voltam, milyen hülye kérdéseket tettem fel és mennyire nincs fogalmam a magyar történelemről. Este pedig már minden Híradóban benne voltam.”

 – emlékezett vissza Judith Sargentini.

Sargentini hozzátette továbbá, hogy a tévék túlnyomó többsége persze azt közvetítette, amit a kormány akart, hogy halljanak az emberek.

Valamint elmesélte azt is, hogy a jelentés megszavazása előtt kezet szeretett volna fogni Orbán Viktorral, mert véleménye szerint egy igazi vitának a kölcsönös tisztelet az alapja, azonban a magyar miniszterelnök elkésett, így ő már elkezdte beszédét. Végül mikor Orbán elfoglalta helyét, ő előröl kezdte beszédét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!