Összeesküvés-elmélet gyártással vádolja Orbánt a legbefolyásosabb német lap

Az egyik legnevesebb német lap, a Spiegel cikke szerint Orbán Viktor megszegte ígéretét, mivel korábban azt mondta, hogy az EP-választás kampányában nem fog az EU ellen beszélni, most azonban mégis ezt teszi, ráadásul mindezt összeesküvés-elméletekre alapozva – közölte a 444.hu.

A lap összefoglalásában úgy fogalmaz, hogy

Orbán szerint hamarosan elözönlik Európát az iszlamista migránstömegek, akik az EU-tól kapott migránsvízumokat és név nélküli migráns bankkártyákat használnak.

Leírják továbbá azt is, hogy a magyar miniszerelnök szerint a migránsokat az EU szocialista bizottsága tereli ide, és céljuk a népességcsere.

A Spiegel szerint, az ilyen fajta összeesküvés-elmélet gyártást eddig csak a szélsőjobboldaliaktól lehetett hallani, valamint a hasonló kijelentéseket olyan szélsőjobbos terroristák szövegeiben lehetett olvasni, mint Brenton Tarrant vagy Anders Breivik.

Megemlítik azt is, hogy Orbán a Fidesz kampányindítóján arról beszélt, hogy

a választás igazi tétje nem szól másról, minta keresztény európai civilizáció megmaradásáról vagy elpusztulásáról,

a párt egy másik rendezvényén pedig arról beszélt, hogy annak a civilizációs válságnak, melytől most Európa szenved, az iszlám az oka.

Orbán hétpontos tervét is egyesével kielemzik, és megmutatják, hogy azok teljesen ki vannak forgatva, hamis állításokat tartalmaznak.

A hétpontos tervvel kapcsolatban a lap megkereste a magyar kormányt is, hogy részletes tájékoztatást kérjenek. A megkeresésre Kovács Zoltán válaszolt, és elmondta, hogy a nyugati média lassan kilenc éve dezinformációs kampányt folytat Magyarország ellen.

Kovács továbbá a lapnak elmondta azt is, hogy igenis vannak névtelen migránskártyák, és valósak a keresztények elleni támadások is, illetve még a Lidl termékeiről lekerült kereszteket említette meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!