Állampolgárságot kaphat Orbán elítélt haverja?

Forrás: MTI archív

Több mint gyanús körülmények között érkezett Magyarországra a hazájában korrupció miatt jogerősen két év börtönre ítélt Nikola Gruevszki, aki ezután VIP körülmények között magyar menekültstátuszt is kapott.

A legújabb folyosói pletykák pedig már arról szólnak, hogy Gruevszkinek annyira megtetszett a budapesti utcákon való korzózás, hogy állampolgárságért is folyamodott. Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője annak próbált utánajárni, igaz-e ez a pletyka, és ha igen, akkor vajon a kormány hajlandó lenne-e ezt megadni neki.

Ujhelyi István írásbeli kérdésére Pintér Sándor belügyminiszter helyett Kontrát Károly államtitkár annyit tudott semmitmondóan közölni, hogy a menedékjogról szóló törvény pontosan meghatározza, hogy a menekültügyi hatóság miről és kiknek adhat tájékoztatást, jelen esetben pedig sem a nyilvánosságnak, sem a szocialista politikusnak nem adhatnak információt.

“Vagyis nem mondtak semmit, azt sem cáfolták, hogy Nikola Gruevszki kérvényezte volna már a magyar állampolgárságot. Ideje lenne, hogy a kormány tisztességes módon tájékoztassa a magyarokat az ügyben. Azért, mert – ahogy a hatalom szokta plakátokra írni közpénzmilliárdokból – jogunk van tudni” – jegyezte meg a válasszal kapcsolatban Ujhelyi.

Az mindenképpen érdekes, hogy egy ilyen diplomáciailag is igen kényes kérdésben miért nem tud a magyar kormányzat határozott választ adni. Talán azért,  mert a szöktetésében is nyakig benne volta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!