Lépett a Fidesz: teljes átszervezés jöhet

Forrás: Kisbenedek Attila/AFP/Getty Images

Egy ideje már hanyatlóban van a kormány médiája, nem véletlen, hogy megszüntették a Magyar Időket és az EchoTV-t. A hírek szerint most újabb zászlóshajók veszhetnek oda: az ingyenes szórt Lokál állítólag újra átadja majd a terepet a korábban kitúrt, politikailag semlegesebbnek tekintett Metropolnak.

Arra vonatkozó tervek is napvilágot láttak, hogy

összevonnák a Borsot és a jóval durvább hangvételéről ismert Ripostot,

ami az utóbbi időben hajléktalanok és diáklányok gyalázásától várt ismertté. Emellett tervbe vették G. Fodor Gábor agresszív altjobbos portáljának, a 888-nak a konszolidációját is.

A Válasz Online szerint a kormánypárti médiaholding koncepciója a centrális erőtér megszervezésének kísérlete a sajtóban és a pénzosztás konszolidálása. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy kezdenek kiapadni a revolvermédiára szánt közpénzforrások, ennek szólhat, hogy Orbán elkezdte kiiktatni a párhuzamos lapokat és tévéket.

Az sem segítheti a fideszes médiaháborút, hogy az elmúlt években látványosan bezuhant a sajtójuk olvasottsága/nézettsége. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy miért akarnak visszanyesni a propagandából, de könnyen lehet, hogy döntésüknek köze van ahhoz, hogy a Facebook nemrég a teljes magyar sajtót megbízhatatlannak nevezte.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!