Orbán elárulta, hogy is mennek a dolgok a Fideszben valójában

Forrás: estiujsag.hu

Elég furcsa körülmények között árulta el Orbán, hogy is mennek a dolgok a Fidesz háza táján. Rá jellemző módon focimeccs közben, telefonban árulta el. Legalábbis ez derül ki a Frontsebészet – A köztársaság utolsó kormánya címmel megjelenő könyvből, mely Bajnai kormányzásáról szól, és a 168 Óra gondozásában jelent meg.

A könyvből a lap legfrissebb száma közölt részletet, innen tudhattuk meg, hogy mikor a debreceni nukleáris fizikai kutatóközpont létesítéséről szóló pályázatról volt szó, akkor Kósa Lajos, Debrecen akkori polgármestere Bajnaitól kért segítséget. Bajnainak az volt a feltétele, hogy ha nem nyer a pályázat, akkor se kreáljon belőle a Fidesz politikai ügyet.

Az ígéretet megkapta Bajnai, de elég érdekes körülmények között: “Kósa felhívott Rómából, a BL-döntőről, és azt mondta, átadná a telefont annak, aki ezt a megerősítést meg tudja adni. Ekkor beszéltem Orbánnal néhány mondatot”.

Orbán ekkor azt mondta:

“Nálunk a Fideszben úgy működnek a dolgok, hogy minden témának felelőse van: ha sikerül az adott projekt, jó, ha nem, ő a hibás.”

Egyszerű filozófia, csak azt nem értjük, hogy akkor Orbán vagy nem felelős semmiért, vagy rá nem vonatkozik a szabály. Elég érdekes megközelítés, és elég sok mindent elárul Orbán jelleméről, és arról, hogyan tudja a sorozatos kudarcokat átvészelni, és hogyan nyomja rá a felelősséget az alatta állókra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!