Orbán egy focimeccsről felhívta Bajnait – mindent elárul róla, miért

MTI Fotó: Bruzák Noémi

“Orbán találkozni sem akart velem.”

– állítja Bajnai Gordon, a miniszterelnökké való választásának 10. évfordulója alkalmából megjelenő könyvben. A könyv a 168 Óra gondozásában jelent meg, Frontsebészet – A köztársaság utolsó kormánya címmel.

A könyv egyik legérdekesebb története, egy furcsa telefonbeszélgetés felelevenítése. Mindez akkor történt, amikor Debrecen egy nukleáris fizikai kutatóközpont létesítésére pályázott, és az akkor funkcióban lévő Kósa Lajos  fideszes polgármester tőle kért támogatást a projekthez. Bajnai ettől nem zárkózott el, de volt egy feltétele: a Fidesz ne csináljon ebből politikai ügyet, és nem támadja majd a kormányt, ha nem sikerül megnyerni a projektet.

A Fidesz döntéséről így emlékszik vissza Bajnai:

“Kósa felhívott Rómából, a BL-döntőről, és azt mondta, átadná a telefont annak, aki ezt a megerősítést meg tudja adni. Ekkor beszéltem Orbánnal néhány mondatot”.

A visszaemlékezés szerint ekkor Orbán nyilvánvalóvá tette, ha nem sikerül, akkor azt Kósa kudarcának könyvelik el. Nem csodálkozunk ezen, ma is minden fontos dolog a focimeccsek szotyolázása közben dől el Orbán világában.

A valószínűleg sok érdekességet tartalmazó könyvből a 168 Óra legfrissebb száma közölt részletet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!