Kemény ütést kapott Bayer: jogerős döntés született, ő sem mondhat azt amit csak akar

Szerdán ítéletet hirdetett a Kúria Vona Gábor és Bayer Zsolt személyiségi jog megsértése miatt indított ügyében. A bíróság helybenhagyta a másodfokú, jogerős ítéletet, amely szerint a hivatásos fröcsögőnek az újságírónak 300 ezer forint sérelemdíj és a perköltség megfizetése mellett nyilvánosan bocsánatot kell kérnie Vona Gábortól, a Jobbik korábbi elnökétől, akit 2016 decemberében a blogján gecinek és szarnak nevezett.

Az „öncélú gyalázkodás és megalázás” nem élvezi a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos védelmet

– áll a Baka András által vezetett bírói tanács indoklásában. Többek között elmondták, hogy bár külföldön is vannak keméyn politikai viták, azonban ez a fajta szóhasználat példátlan. Mint ahogy azt is kifejtették az érvelésben, hogy ezeknek a kifejezéseknek a használata nem elfogadható személyekre, Bayernek pedig meghatározó szerepe lehet a közbeszéd szintjének emelésében vagy züllesztésében. Mint láttuk, inkább a züllesztésben jeleskedett ezidáig az ötös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa.

Az  most helybenhagyott ítélete szerint

a sértés és lealázás szándéka még közszereplővel szemben sem megengedett.

Kíváncsiak leszünk, mit talál ki Bayer, hogyan akarja majd kihúzni magát a bíróság döntése alól, mert általában nem akaródzik neki az ilyesmiket betartani. Azt pedig, hogy innentől kezdve megváltozik a stílusa, egyáltalán nem tudjuk feltételezni, mert akkor éhen halna, ugyanis mást nem tud, csak gyalázkodni, káromkodni és sértegetni. Legyen szó fiatal diáklányról, pártelnökről, vagy a pápáról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!