Feladatot adott a polgármester a képviselőnek: így tudják kikerülni a fideszes korrupciót

Fekete Zsolt polgármester aláírja az MSZP-Párbeszéd ajánlóívét

Az MSZP EP-képviselője felvállalta a salgótarjániak kérését, hogy

az Orbán-kormány kikerülésével elérhető, társadalmi felzárkóztatást segítő uniós pályázatok kiírásáért dolgozzon a következő ciklusban.

“Május 26-án történelmi helyzetben leszünk. Nem egyszerűen arról döntünk, egyik, másik vagy harmadik politikai párt szimpatikus számunkra, hanem arról, kik lesznek azok, akik bent tudják tartani Magyarországot az Európai Unióban. Azok kapjanak többséget, akik hisznek abban, hogy Magyarországnak az Európai Unió jelenti a jövőt, a stabilitást, a békét” – jelentette ki Ujhelyi István csütörtöki salgótarjáni utcafórumán.

A politikus elmondta, hogy a városvezetéssel való egyeztetést követően máris kapott konkrét feladatot, aminek a teljesítése rendkívül fontos Salgótarján számára.  A város azt kérte az MSZP EP-képviselőjétől, érje el, hogy a következő hétéves európai uniós ciklusban

legyenek olyan megpályázható források, amelyekért Salgótarján önkormányzata önállóan pályázhatna, anélkül, hogy az Orbán-kormánnyal alkukat, politikai csatákat kellene vívnia.

Ujhelyi beszélt az egységes európai egészségügyi ellátást biztosító kezdeményezéseikről is. Az orvosoknak bruttó másfél millió forintos, a szakápolóknak bruttó 750 ezer forintos európai minimálbért akarnak kiharcolni. Orvosmegtartó javaslatuk Salgótarjánon is segítene, ahol a háziorvosi praxisok fele betöltetlen. Az Európai Uniónak létre kellene hoznia egy alapot, ahonnan az önkormányzatok kaphatnának támogatást praxisok vásárlásához, bérfelzárkóztatáshoz, szolgálati lakás biztosításához.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere a térségben élő hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatását tartja a legfontosabb feladatnak. Az a cél, hogy 14-15 éves korú fiatalok legalább szakmunkás bizonyítványhoz tudjanak jutni.  Ehhez szeretnének uniós forrásokra pályázni önállóan.
Forrás: Hírklikk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!