Hülyének néz mindenkit: támogatásnak álcázza – de, ezzel veszi el a szabadságunk. Megfejtettük a valódi okot!

Fotó: parameter.sk

Már mindenki röhög, mikor Orbánt CSOK királynak hívják, csak azok nem tudnak rajta nevetni, akik megpróbálkoztak a CSOK támogatás felvételével. Egy fiatal házaspár nyilatkozta: “Már megbántuk, hogy egyáltalán beadtuk a kérelmünket. Több időt, energiát vett el és idegességet okozott, mint amit nyernénk vele, ha már  megkapnánk végre.”

Ugyanis az ügyintézés iszonyatosan lassú, folyamatos hiánypótlásra van szükség, aztán a hiánypótlás hiánypótlására is. Banki ügyintéző véleménye szerint, akkor fogjon bele valaki a lakás vásárlásba, építésbe, ha egyébként is meg van a rendelkezésre álló összeg, aztán ha sikerül mégis hozzájutni a CSOK-hoz, akkor legalább örülhetnek, de nem merné erre alapozni a vásárlást, építést.

Nemrég az derült ki, hogy ha valakinek az egyéni vállalkozása otthonra van bejelentve, akkor nem veheti igénybe bővítésre a támogatást, de azt is kevesen tudják, hogy a CSOK-kal vásárolt épített lakást

10 évig nem adhatja el, nem lehet benne albérlő, saját magának kell benne laknia.

Ez bizony nem jelent mást, minthogy egy fiatal házaspár, ha éppen úgy alakul a sorsuk, nem tudnak elköltözni, még Magyarországon sem, nemhogy külföldre. Pedig a dolog életszerű, ha valaki az ország keleti részében kezdi az életét, de később Budapesten, vagy a Dunántúlon találja meg a boldogulását, akkor a CSOK miatt újra csak problémába ütközik.

A középkorban ezt röghöz kötésnek hívták, de mint látszik Orbán királytól sem áll távol ez a gondolkodás.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!