Durva információkat hoztak nyilvánosságra Orbán dolgozószobájából – ezen alaposan ki fog bukni a miniszterelnök

Forrás: Facebook

Két és fél órás beszélgetést folytatott a kormányfővel Bernard-Henry Lévy francia filozófus, tapasztalait most megosztotta a nyilvánossággal.

Különleges kegyben részesült Bernard-Henry Lévy francia sztárfilozófus, két és fél órán át beszélgethetett ugyanis Orbán Viktorral hétfőn a Karmelita Kolostorban. A filozófus a beszélgetésről tartott sajtótájékoztatóján elmondta:

részben megértette, mi történt azzal az Orbán Viktorral, akivel 30 évvel ezelőtt, a rendszerváltáskor találkozott Budapesten.

Az Index megkérdezte, mit takar ez a megértés. Lévy azt válaszolta, hogy Orbánnak a harminc évvel ezelőttitől gyökeresen eltérő mai álláspontja

nem opportunizmus, nem kalkuláció eredménye, hanem ő tényleg illiberális lett.

A filozófus szerint az illiberális demokrácia nem kampányszöveg, hanem olyasvalami, amiben Orbán tényleg hisz. “Ez lepett meg a legjobban: hogy Orbán tényleg populistává vált. Hogy az a fiatalember, aki tetőtől talpig antifasiszta volt, aki hitt az emberi jogokban, az már egyáltalán nem létezik” – mondta Lévy.

“A fiatal Orbán Viktor már halott. Ezt értettem meg tegnap”

– tette hozzá. A beszélgetés kapcsán elmondta: több mint két órán át tartott, többnyire Orbán beszélt, de meghallgatta őt is. Lévy állítólag arról nem értesült előzetesen, hogy a miniszterelnök a hazai sajtóval már 10 éve nem áll szóba. “Ez is jelzi, hogy rossz irányba halad az országuk” – szögezte le az újságíróknak.

A filozófus kifejtette, nem érti, hogy lehet, hogy az a fiatalember, aki annak idején elszántan akarta kihúzni az országot a KGB markából, most kiárusítja azt az FSZB-nek. Ezt az óriási változást most sem sikerült megértenie, de azt elmondta, hiszi, hogy mindig a népé az utolsó szó, és végül a magyarok álma is valóra válik a szabadságról.

Mivel szemlátomást nem sikerült igazán megértenie Orbánt, segítünk neki:

a miniszterelnök szimplán csak egy geci.

Soha nem hitt semmiben: nem ő változott meg az elmúlt harminc évben, hanem az eszközök, amiket használ, hogy magát hatalomhoz juttassa vagy hatalomban tartsa. Orbán világ életében opportunista volt: egy elsőgenerációs “értelmiségi”, aki kollégiumi évei alatt – falusi származása okán – alaposan meggyűlölte a pesti értelmiségieket. Mindig kívülállónak érezte magát, egy dolgot ismert csak, a zsákmányszerzés logikáját: mivel nincstelenségből jött, csak annak volt értéke, amit önmagának összeharácsolhatott. A pályafutása ezért szól másról sem, csak erről: a zsákmány levadászásáról és megszerzéséről. A sértettség, az önérzetesség pedig a bántalmazó apával való ambivalens kapcsolatából ered – ha rajta nem állhat bosszút, bosszút áll az országon.

Nincs igazán mit megérteni rajta: aki ideológiát keres Orbán mögött, az alapvetően nem érti őt. Neki a politika nem eszköz, hanem cél – a hatalom cél, minden más csak azt szolgálja. Nincs igaza Lévynek:

a fiatal Orbán nem halott, ott van most is az idősödő, sértett, dühös miniszterelnökben.

Ez látszik abból, hogy úgy viselkedik, mint egy sértett gyerek: hadat üzen mindenkinek, aki szembe mer szállni vele.Lévy naivitása érthető, hiszen nem ő szenvedi el évtizedek óta Orbán zsarnokoskodását. Mi, magyarok azonban ismerjük őt: nem véletlenül lett ekkora ereje az O1G-szimbólumnak – tökéletesen jellemzi, milyen ember a miniszterelnök.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!