Megszólalt a sztárfilozófus: A fiatal Orbán Viktor már halott

Forrás: Facebook

Két és fél órás beszélgetést folytatott a kormányfővel Bernard-Henry Lévy francia filozófus, tapasztalait most megosztotta a nyilvánossággal.

Különleges kegyben részesült Bernard-Henry Lévy francia sztárfilozófus, két és fél órán át beszélgethetett ugyanis Orbán Viktorral hétfőn a Karmelita Kolostorban. A filozófus a beszélgetésről tartott sajtótájékoztatóján elmondta:

részben megértette, mi történt azzal az Orbán Viktorral, akivel 30 évvel ezelőtt, a rendszerváltáskor találkozott Budapesten.

Az Index megkérdezte, mit takar ez a megértés. Lévy azt válaszolta, hogy Orbánnak a harminc évvel ezelőttitől gyökeresen eltérő mai álláspontja

nem opportunizmus, nem kalkuláció eredménye, hanem ő tényleg illiberális lett.

A filozófus szerint az illiberális demokrácia nem kampányszöveg, hanem olyasvalami, amiben Orbán tényleg hisz. “Ez lepett meg a legjobban: hogy Orbán tényleg populistává vált. Hogy az a fiatalember, aki tetőtől talpig antifasiszta volt, aki hitt az emberi jogokban, az már egyáltalán nem létezik” – mondta Lévy.

“A fiatal Orbán Viktor már halott. Ezt értettem meg tegnap”

– tette hozzá. A beszélgetés kapcsán elmondta: több mint két órán át tartott, többnyire Orbán beszélt, de meghallgatta őt is. Lévy állítólag arról nem értesült előzetesen, hogy a miniszterelnök a hazai sajtóval már 10 éve nem áll szóba. “Ez is jelzi, hogy rossz irányba halad az országuk” – szögezte le az újságíróknak.

A filozófus kifejtette, nem érti, hogy lehet, hogy az a fiatalember, aki annak idején elszántan akarta kihúzni az országot a KGB markából, most kiárusítja azt az FSZB-nek. Ezt az óriási változást most sem sikerült megértenie, de azt elmondta, hiszi, hogy mindig a népé az utolsó szó, és végül a magyarok álma is valóra válik a szabadságról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!