A skizofrénia tünetei, vagy csak memória romlás következett be Orbánnál?

Ha csak az elmúlt pár évet nézzük, akkor egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett Orbán Viktor miniszterelnök az iszlám vallásról. Ha érdekei úgy kívánják akkor beszédében kihangsúlyozza, mennyire tiszteljük az iszlám vallást, ha pedig arra van szükség, akkor épp az ellenkezőjét állítja.

Erre remek példa a 2015-ben tartott beszéde. Akkor sajtótájékoztatót tartott az egyiptomi elnök budapesti látogatása alkalmából, melyen kijelentette:

“Európában sok helyen félnek az iszlámtól, és ellenségesen néznek rá, de Magyarország nem ilyen hely. Az iszlám a világ nagy lelki és szellemi alkotása, amiről csak a tisztelet hangján lehet beszélni.”

Azóta eltelt néhány év, és a miniszterelnök véleménye 180 fokos fordulatot vett. Most az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézetének piliscsabai épületének keddi avatóján tartott beszédet, ahol kijelentette, hogy szerinte

“az Európát érintő migrációs válság valójában civilizációs válsággá szélesedett, a Kelet Nyugatra jött.”

Orbán beszédében kifejtette azt is, hogy “az iszlám kultúra új területeket foglal magának, egyre nagyobb számban telepednek le muszlimok Nyugat-Európa városaiban, méghozzá önálló tömbökben. Így mára az orientalisztika tudományának földrajzi értelemben vett kutatási területe sem határolható egyszerűen körbe: ma már nemcsak azt kell kutatni, mi zajlik tőlünk keletre, hanem azt is vizsgálni kell, mi történik tőlünk nyugatra.

Majd hozzátette:

“Európa politikai illúzióba ringatja magát, amikor azt gondolja, hogy az iszlám világából jött emberekkel együtt nem kapja meg azokat a törvényeket, szokásokat és konfliktusokat is, amelyek e kultúrán belül hosszú évszázadok óta léteznek”

– közölte a 444.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!