Már el sem akarják rejteni a férges lelküket: nyíltan az ablakba teszik, hogy csalni fognak

Kép: MTI / Soós Lajos

Egy régebben tartott lakossági fórumon Kövér László nyíltan elismerte, hogy trükköztek az országgyűlési választások körzethatárainak az újrarajzolásakor, amikor lecsökkentették a parlamenti mandátumok számát.

A körzethatárok átrajzolásával nincs gond, ha azt konszenzussal teszik, úgy hogy az ne érintsen hátrányosan senkit, és ne hozzon jogosulatlan előnybe másokat. Azonban ők nem így tettek, sorozatosan úgy húzták meg a körzethatárokat, hogy a baloldalra leadott szavazatoknak minél kevesebb legyen az értéke.

a baloldalnak 3 százalékkal több szavazatot kell szereznie ugyanahhoz a mandátum mennyiséghez!

Nem nagyon van erkölcsi aggályuk, ha ugyanezt az önkormányzati választásokkor kell megtenniük. Ha egy településnek csökken, vagy nő a lélekszáma, úgy a törvény szerint ezt követi a képviselőtestület létszámának is a változása. Miskolcon, egy egyéni képviselővel kevesebbet kell választani ősszel, mert lecsökkent a lakosságszám, tehát egy körzet megszűnik. Mit gondolnak, melyik?

Azt a körzetet szüntetik meg, amelyet 1994 óta mindig a szocialista Bartha György nyert meg.

Mindezt úgy teszik meg, hogy annak utcáit, tereit négy másik választókerülethez csatolják, mégpedig mindet olyanokhoz, ahol  jelenleg fideszes képviselő nyert. Azt hiszem, ez nem az az erkölcsi fölény, amiről annyira szeretnek papolni a fideszesek.

Inkább pitiáner gyomorforgató stílustalanság.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!