Akkora maflást kapott Semjén, hogy most is szédül tőle: de azért fáj jobban, mert nem akárkitől kapta!

Semjén Zsolt és Orbán Viktor egymásnak gratulálnak (képünk illusztráció) // kép: Népszava

A keresztény szellemiségű politikának az volna az alapelve, hogy kiálljon a szegényekért, az elesettekért. Ráadásul a pápák a 19. század óta adnak ki szociális enciklikákat, amelyek nem pusztán arról szólnak, hogy alkalmanként adakozni kell a szegényeknek, hanem arról, hogy szót kell emelni a társadalmi – mondta Giczy György, a KDNP volt elnöke a Klubrádió műsorában.

A mai KDNP-nek se a kereszténységhez, se a demokráciához nincs köze, a magyar katolikus egyházi vezetők pedig a hatalmat szolgálják

– mondta Giczy György, a párt volt elnöke.

Ezt a kiállást, az evangélium szelleméhez igazodó társadalmi tanítás képviseletét hiányolja a magyar katolikus egyházi vezetőkből az egykori politikus, aki szerint, ha ez nincs meg, onnantól kezdi az egyház a fennálló hatalmat szolgálni.

A volt pártelnök szerint, a rendszerváltás előtti időhöz képest annyi a különbség, hogy ott külső kényszer hatása miatt nem tudta az egyház betölteni az eredeti szerepét. Most viszont, nincs kényszer, hanem

 anyagi juttatás van, amelynek fejében az egyházi vezetők hallgatnak!

Magyarán, Orbán úgy vette meg őket -nem kevés pénzzel- ahogy a szotyolát szokta a meccsek előtt. Ezért az egyház vezetői -tisztelet egy-két kivételnek- nem emelnek szót a társadalmi bajok miatt, nem képviselik a katolikus egyház szociális tanítását. Eltávolodnak attól, amit ma Ferenc pápa képvisel – véli az ex-elnök.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!